divendres, 19 de setembre del 2014

Mas:“ens deixem segrestar per la pressió política i mediàtica de Madrid”

Dijous, 18 de setembre de 2014 23:50 h

El president diu que no té por mentre el poble català continuï mobilitzat i assegura que tenim una molt bona carta i potser guanyarem la partida


El president Mas en una entrevista a 8TV  ha fet una advertència als mitjans que van a remolc de les informacions de Madrid. A l’inici de l’entrevista el president ha comparat el "temple de la democràcia" que és Escòcia amb Espanya, que és com un "cova". El president ha explicat que a Madrid volen guanyar les dues batalles, “fan campanya pel no i alhora volen desinflar el procés impedint-nos votar”, i ha assenyalat que nosaltres, a diferència d’Escòcia malauradament hem de posar totes les energies en poder votar. El president també ha considerat que és un “escàndol” des del punt de vista de la qualitat democràtica que el govern espanyol  ja sàpiga el que decidirà el  Tribunal Constitucional sobre la llei de consultes i el decret de convocatòria quan encara no estan ni aprovats ni signats.




No tinc por

Mas ha assegurat que està convençut que hi ha tenta gent que està segura del que estem fent que sap que no el deixaran sol. “No tinc por” ha dit el president que  també ha assegurar que "La unitat no està tan esquerdada com es diu".

Cuní fa el ridícul amb el símil de James Dean

El periodista estrella de 8tv ha comparat el moment actual que es viu a Catalunya amb la cursa fatal de la pel·lícula protagonitzada per James Dean, “Rebel sense causa” i el president l’ha deixat en ridícul per la seva frivolitat en comparar el procés  amb aquest film.

Les diferències amb Escòcia


ACN.- Mas ha reconegut que enveja que Escòcia pugui celebrar un referèndum amb un clima de normalitat, de respecte, de tolerància i de forma civilitzada, i sobretot que ningú discuteixi que els escocesos són una nació. "Escòcia no està contínuament menystinguda. I si és una nació té dret a decidir, sí o no? Allà no ho discuteixen", ha apuntat. És per això que ha definit el Regne Unit com el "temple de la democràcia" i l'ha contrastat amb la "cova" que és Espanya. En aquest punt ha posat com a exemple el fet que el govern espanyol ja estigui dient que el TC declararà inconstitucional la llei de consultes.

En aquest sentit, ha lamentat que des d'Espanya sempre es plantegi tot com un "xoc de trens o un precipici". "Ens hem de civilitzar una mica", ha demanat.

No hem d’ensenyar les cartes

El president de la Generalitat no ha volgut aclarir quan signarà el decret de convocatòria de la consulta, ha dit que podria ser de manera imminent o passats uns dies. Sí que ha agraït al PSC que voti a favor de la llei de consultes, tot i que ha opinat que podria anar més enllà i donar suport al 9-N.

Després que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, reunís els fiscals en cap de Catalunya per parlar precisament de la consulta, Mas ha assegurat que ell no té por de res si la mobilització social l'acompanya. "Jo no he de pensar si les conseqüències són la inhabilitació o el que sigui. Això ja ens ho anirem trobant. Fins que hi hagi aquesta mobilització del poble i s'ho creguin, no tinc por", ha dit.

Probabilitat "notable" de votar el 9-N

Mas ha assegurat que Catalunya té una "bona carta" per poder votar el 9-N, la mobilització, la unitat política i el marc legal, i ha apostat per aprofitar-ho. "Si la política catalana està a l'alçada de les circumstàncies i realment aquest concepte de volem decidir per nosaltres mateixos ens el creiem, jo li dono garanties que aquest procés s'acaba votant", ha assenyalat. De fet, ha opinat que hi ha una probabilitat "notable" de fer-ho el 9-N, tot i que ha reconegut que no és excel·lent.

En aquest punt, ha defensat que la unitat política "no està tan esquerdada com es diu", però ha advertit que amb qualsevol moviment "en fals", la figura de porcellana amb que la va identificar en el Debat de Política General "cau a terra i es trenca".

Mas ha assegurat que ERC no l'ha decebut malgrat el discurs d'Oriol Junqueras d'ara fa dos dies, i ha recordat que CiU i els republicans van aprovar un munt de resolucions conjuntes. "Jo em fixo més en els fets i en les decisions que no pas en les declaracions", ha subratllat.

La desobediència no es vota al Parlament

Ara bé, sí que ha considerat un error que la CUP presentés una resolució cridant a la desobediència, perquè "com un Parlament ha de votar la desobediència com a concepte?", ha preguntat. Mas ha indicat que un país un dia "posat al límit, contra les cordes, pot arribar a desobeir", i ha afegit que espera que no sigui el cas de Cataluya, però "el que no farà és votar al Parlament la desobediència".


http://www.directe.cat/noticia/368958/mas-ens-deixem-segrestar-per-la-pressio-politica-i-mediatica-de-madrid