dimecres, 3 de setembre del 2014

Un article de ‘La Gaceta’ defensa la consulta

03/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

Miguel Cámara assegura que "Catalunya i el País Basc tenen ple dret en demanar la celebració d'un referèndum"


Bernat Vilaró



Miguel Cámara, articulista de 'La Gaceta'

Miguel Cámara defensa avui el dret a decidir dels catalans i la celebració de la consulta en un article que publica avui a 'La Gaceta': "Una minoria independentista a Catalunya i al País Basc, junt amb una gran part de la resta del poble, és a dir, una majoria absoluta, demana la celebració d'un referèndum per manifestar les seves opinions, uns a favor i d'altres en contra de la independència, a la qual cosa hi tenen ple dret, encara que per fer-ho calgui modificar la Constitució".

L'article recorda els casos del Quebec i Escòcia, i afegeix que "el nostre govern [l'espanyol], en canvi, no és capaç de posar-se davant del problema, com correspon a la seva responsabilitat de governar per a tots, i controlar així la situació". "La majoria de catalans i bascos no volen la independència, però l'actitud negativa del govern [espanyol] només causarà mals a tothom", reitera.


Segons Cámara, el govern espanyol no pot amagar-se en la Constitució, "sinó modificar-la i donar suport obertament als dos referèndums". "No és correcte dir que els casos d'Escòcia i Quebec són diferents als nostres; són idèntics", continua. "Tant la minoria com la majoria sabran dipositar a les urnes la valoració conjunta i congruent amb el seu futur".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/un_article_de_la_gaceta_defensa_la_consulta_102776.php