dimecres, 3 de setembre del 2014

Herrera: "L'actitud del ministre Montoro és pròpia d'un xulo mafiós"

03/09/2014

CAS PUJOL

El coordinador nacional d’ICV considera que "hi ha lleis i decisions injustes que no tenen perquè obeir-se"


Nerea Rodríguez




El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera


El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ha opinat avui sobre la compareixença d’ahir del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, davant la Comissió d’Hisenda del Congrés dels Diputats. Herrera ha criticat que l’actitud de Montoro “és pròpia d'un xulo mafiós”.

Montoro va aprofitar per relacionar el cas Pujol amb l'independentisme, i no va deixar passar l'ocasió de retreure a Pujol que "així com l'Agència Tributària investigava la fortuna família, es va reconvertir sorprenentment en un adalil de l'independentisme". També va considerar la "radicalització dels discursos polítics" demanant institucions pròpies per a Catalunya té a veure amb el fet que "no estan contents amb les actuacions de l'Estat que ens acull a tots".


Així, va criticar els qui "pretenen llançar polsos a l'Estat i al mateix temps s'estan lucrant i traient-ne rèdit personal", i va remarcar que "cap dirigent polític sensat pot tolerar la manipulació i el cinisme polític dels qui sostenen un discurs polític i en privat treballen per l'interès general d'uns pocs". Per la seva banda, Herrera ha considerat “inacceptable” que l’expresident Jordi Pujol digui que compareixerà al Parlament a partir del 22 de setembre.

Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, Herrera ha constatat que “el cas Pujol no afecta el procés, tot i que la seva actitud sí que el contamina”. Alhora, ha lamentat que l’expresident i la seva família “ens han aixecat la camisa”. En relació al vot pel qual apostarà el seu partit el 9N, ha explicat que quan el president Mas convoqui la consulta “direm quin és el sentit del nostre vot”.

Alhora, ha avisat que “no se li ha de fer el joc al PP, ni facilitar-li les coses”. Preguntat per què cal fer si el Tribunal Constitucional suspèn la consulta del 9N, Herrera ha apostat per, quan passi, reunir-se tots els partits que donen suport a la consulta i decidir-ho conjuntament, tot i que ha manifestat que “hi ha lleis i decisions injustes que no s’han d’obeir”. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que “no hi ha solució sense consulta i, alhora, no podem cremar la consulta”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/herrera_l_actitud_del_ministre_montoro_es_propia_d_un_xulo_mafios_102775.php