dimecres, 3 de setembre del 2014

'Súmate' demana reunir-se amb Pedro Sánchez

03/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La plataforma independentista creu que si el líder socialista no atén la seva petició, "el seu silenci demostrarà que volen ignorar una part de la societat catalana"


Nerea Rodríguez


Pedro Sánchez


La plataforma independentista castellanoparlant ‘Súmate’ ha demanat reunir-se amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que avui es reuneix amb el president de la Generalitat, Artur Mas. ‘Súmate’ ha sol·licitat aquesta entrevista “per poder compartir amb Sánchez opinions i punts de vista sobre el procés que es viu a Catalunya”.

La plataforma argumenta, en un comunicat, que “està formada per persones -moltes d'elles exvotants i membres del seu partit-, amb origen en la resta d'Espanya, nascuts allà o les famílies dels qual van venir a Catalunya, i que mereixem ser escoltats. Nosaltres parlem castellà i no renunciem ni a la nostra identitat ni a les nostres arrels, però som també protagonistes del procés i volem decidir democràticament el futur de Catalunya”.

‘Súmate’ confia en rebre una resposta i que Sánchez “tingui interès a conèixer les inquietuds d'una part de la societat catalana, i que mostri més receptivitat que altres representants del seu partit, com la senyora Susana Díaz”. Sobre la líder andalusa, lamenten que “després de la seva conferència a l'Hotel Palace de Barcelona, fa set mesos, vam demanar reunió amb la senyora Díaz i encara esperem resposta”.


A més, recorden que “també ho vam intentar amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, sol·licitant una reunió que encara avui, després de dos mesos, segueix també sense resposta. Ens crida l'atenció que, en canvi, aquests dirigents mostrin molt més interès i urgència a reunir-se amb altres entitats que, amb una qüestionable representativitat, s’autoatorguen la condició d'autèntica ‘societat civil catalana’”.

En aquest sentit, deixen clar que “nosaltres no pretenem representar a tota la societat catalana; intentem representar als nostres socis i simpatitzants, i a tots aquells que s'identifiquen amb el que defensem i amb el nostre missatge. Volem que sigui la societat, la majoria silenciosa a la qual tant s'apel·la, la que parli per si mateixa i s'expressi en les urnes”.

Finalment, el comunicat conclou confiant que “aquesta vegada, el líder socialista atendrà la nostra petició, perquè, si no, el seu silenci davant les nostres peticions demostrarà que volen ignorar una part de la societat catalana”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/_sumate_demana_reunir-se_amb_pedro_sanchez_102779.php