dilluns, 15 de setembre del 2014

Salmond ja negocia amb Rajoy que no li posi problemes per seguir a la UE

Dilluns, 15 de setembre de 2014 20:15 h

Segons el diari “The Scotsman” el primer ministre escocès ja ha parlat amb diferents països europeus com Espanya, Itàlia, França o Bèlgica per no tenir problemes per seguir dins de la UE


Edimburg (ACN).- La 'butxaca' està centrant el cos a cos final entre Alex Salmond i David Cameron. El primer ministre escocès ha advertit aquest dilluns als supermercats que han amenaçat amb apujar els preus en cas d'independència que els seus clients marxaran a la competència. I fins i tot ha esmentat la marca de conegudes cadenes britàniques: "Si ASDA apuja els preus i TESCO no, tothom se n'anirà a comprar a TESCO". El líder de l'SNP ha criticat per "alarmista" la campanya del que està fent el 'premier' britànic i, envoltat d'empresaris que donen suport al 'sí', ha qualificat de "bestiesa" les alertes de Londres sobre les conseqüències financeres d'una escissió. 




El món econòmic escocès veu la independència com una oportuntiat

"Amb alguns dels més destacats empresaris, estem demostrant que el món econòmic escocès veu la independència com una oportunitat per crear una economia prospera i també una societat justa", ha defensat Salmond.

Salmond convençut de la victòria del Sí ja ha parlat amb representants de diferents països europeus per no tenir problemes per seguir dins la UE un cop siguin independents



El possible efecte contagi d'un triomf del 'sí' en el referèndum d'aquest dijous preocupa alguns governs europeus, que contenen la respiració,aquests dies. L'escocès ja està negociant amb l'espanyol que no li posi problemes per quedar-se a la Unió Europea, en cas de secessió, segons ha revelat el mateix Salmond. Preguntat per si ja ha parlat amb els governs d'Espanya, Itàlia, França i Bèlgica, el 'first minister' admet: "La resposta és sí en tots els casos". Així ho publica aquest dilluns el rotatiu 'The Scotsman'.


http://www.directe.cat/noticia/367283/salmond-ja-negocia-amb-rajoy-que-no-li-posi-problemes-per-seguir-a-la-ue