divendres, 12 de setembre del 2014

Sáenz de Santamaría es fa el sord

12/09/2014

DIADA

La vicepresidenta del govern espanyol afirma que "els ciutadans poden manifestar-se, però els governs hem de fer complir la llei"


Nerea Rodríguez

La vicepresidenta espanyola Ultranacionalista del PP, Soraya Sáenz de Santamaría


L’endemà de la gran ‘V’ humana que es va formar a Barcelona amb l’objectiu de reclamar poder votar per la independència el proper 9 de novembre, la primera reacció per part del govern espanyol ha arribat de la mà de la seva vicepresenta, Soraya Sáenz de Santamaría, qui s'ha fet el sord i ha insistit en la negativa espanyola a que la consulta del 9N se celebri: “Els ciutadans tenen dret a manifestar-se, però els governants tenim l’obligació de complir i fer complir la llei, a Espanya i a Catalunya”, ha valorat.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola ha argumentat que “el govern respecta el dret de totes les persones a manifestar-se a Catalunya, però la Constitució que
empara aquest dret, estableix els procediments i els sistemes pels quals els governants poden canviar el sistema constitucional”. Per aquest motiu, ha insistit: “El govern no pot canviar la seva posició”.

Segons Santamaría, la Constitució espanyola “és una de les més avançades en drets, així com en autogovern i que ha permès consolidar la democràcia”. Alhora, ha tornat a reiterar que l’Executiu que encapçala Mariano Rajoy treballa amb dues premisses: diàleg i llei. Alhora, ha afirmat que “estem disposats a parlar de tot el que sigui necessari per millorar la situació de Catalunya, perquè hi ha més dies més enllà del 9N”.

La vicepresidenta espanyola també ha considerat que “treballem millor tots junts”, i ha explicat que “Espanya està sortint de la crisi, i sortirem millor tots junts, com hem fet tantes altres coses durant tota la història”. Santamaría també ha demanat al Parlament que “reflexioni” abans d’aprovar la setmana vinent la llei de consultes catalana, alhora que deixava clar que “si la llei s’aprova i es signa el decret, el govern plantejarà l’oportú recurs al Tribunal Constitucional”.

Finalment, ha avisat que si el govern espanyol planteja un recurs d’inconstitucionalitat “la suspensió és automàtica des que s’admet a tràmit”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/saenz_de_santamaria_es_fa_el_sord_103031.php