divendres, 12 de setembre del 2014

La Comissió Europea: "El procés català té la nostra atenció"

12/09/2014

DRET A DECIDIR

La portaveu comunitària Pia Ahrenkilde assegura que "estem seguint molt i molt de prop tots els esdeveniments de tots els Estats membres"


Alèxia L. Ferret





La Comissió Europea ha admès avui que "afers interns com aquest", referint-se al procés sobiranista, "tenen la nostra atenció", però ha rebutjat fer cap comentari sobre la 'V'. "Estem seguint molt i molt de prop tots els esdeveniments de tots els estats membres i afers interns com aquest tenen la nostra atenció, però no tenim cap nou posicionament ni comentari a fer després de les manifestacions", ha respòs la portaveu comunitària Pia Ahrenkilde.


Ahrenkilde ha assegurat que no li consta haver rebut pressions de la diplomàcia espanyola per no parlar sobre Catalunya. "No estic al corrent de cap pressió, juguem el rol que ens pertoca, és així de simple", ha afirmat. "Ja vau tenir l'oportunitat de preguntar-ho ahir. No, el nostre posicionament no ha canviat", ha aclarit la portaveu.

El també portaveu comunitari Frederic Vincent ja va advertir ahir que el posicionament de la Comissió Europea sobre el procés sobiranista "no ha canviat" tot i la 'V'. "Som un servei de portaveus i seguim tot el que passa a Europa. Ho seguim, però això no vol dir que en fem cap comentari", va avisar Vincent.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/la_comissio_europea_el_proces_catala_te_la_nostra_atencio_103030.php