dissabte, 13 de setembre del 2014

Rajoy no rep l'ANC, el 10 de Downing Street, sí

13/09/2014

DRET A DECIDIR

L'ANC d'Anglaterra visita la residència de David Cameron i lliura una petició en què demana el suport a la consulta


Xavier Lladó



Els representants de l'ANC, al número 10 de Downing Street


Si bé la Moncloa va declinar rebre els representants de l'Assemblea Nacional Catalana, no ha estat així al 10 de Downing Street, la residència del primer ministre britànic, David Cameron. Quatre representants de l'ANC a Anglaterra han visitat la residència de Cameron i li han lliurat una petició en què li demanen l'adhesió del Regne Unit a la consulta que el 9 de novembre volen celebrar a Catalunya. L'escrit conté més de 200 signatures amb el suport a la independència de catalans de viuen al Regne Unit i alguns ciutadans britànics.




De camí cap a la residència de Cameron


Ho van fer l'endemà de la Diada Nacional de Catalunya i tan sols una setmana del referèndum escocès, on decidirà si Escòcia vol ser un estat independent o segregar-se del Regne Unit.

La cita es va planificar el 12 de setembre a les 16 h. Després de la tramitar les acreditacions es van poder apropar a casa seva. Per l'interès en el procés català després del referèndum a Escòcia la setmana que ve, l'oficial encarregat d'atendre'ls i rebre el manifest els va comunicar la intenció del Gabinet del Primer Ministre de considerar la petició.

L'ANC va assenyalar que enguany la manifestació de la Diada ha estat una de les més grans d'Europa, amb prop de 2 milions de persones als carrers de Barcelona que reclamaven la celebració del referèndum el 9N.