dissabte, 13 de setembre del 2014

Ximenis: A Arenys també es va prohibir i es va acabar fent. Cal escoltar el poble i votar'

Dissabte  13.09.2014  15:52

Autor/s: ACN

Carme Forcadell veu en Arenys de Munt la llavor del moment polític actual


Josep Manel Ximenis



La primera consulta popular sobre la independència que es va fer a Arenys de Munt el 2009 compleix el cinquè aniversari aquest 13 de setembre. L'impulsor d'aquella consulta, el regidor i després batlle per la CUP, Josep Manel Ximenis, recorda als partits pro consulta que 'la consulta d'Arenys va estar prohibida' i tot i això es va acabar celebrant. 'Cal escoltar la veu del poble i defensar els seus interessos'. Carme Forcadell, que aquest dissabte ha reunit al municipi el Secretariat Nacional de l'ANC, reconeix que tot i les circumstàncies del 9-N són molt diferents, Arenys de Munt va posar 'la llavor' del moment polític actual i va demostrar que 'quan les coses es volen, s'aconsegueixen'.


'Era difícil imaginar en aquell moment que tot s'acceleraria tant i que aquella consulta marcaria els esdeveniments polítics del país', explica Josep Manel Ximenis quan es compleixen cinc anys de la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt. 'El poble tenia ànsia d'expressar la seva voluntat política', recorda.

Com previsiblement passi amb el 9-N, la consulta d'Arenys de Munt va estar prohibida i els organitzadors van haver de traslladar les urnes fora de les dependències municipals per poder-la dur a terme. Es va instal·lar el col·legi electoral al Centre Moral d'Arenys de Munt. 'Entrebancs hem tingut tots i segur que no serà fàcil, però cal votar', afirma Ximenis.

Precisament en aquell escenari de fa cinc anys, aquest dissabte es reuneix el Secretariat Nacional de l'ANC per marcar les línies d'actuació fins al 9-N. La seva presidenta, Carme Forcadell explica que convocar la reunió aquí és un homenatge als impulsors d'aquella primera consulta.

'Aquí es va posar la llavor que avui ens ha portat on som', afirma. 'Nosaltres farem la consulta d'acord amb la legalitat catalana, que és estatutària i constitucional. No son les mateixes circumstàncies que a Arenys de Munt, però llavors tothom deia que no es faria i no serviria per a res. Ens va demostrar que quan les coses es volen, s'aconsegueixen'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4210535/20140913/ximenis-arenys-prohibir-acabar-fent-cal-escoltar-poble-votar.html