divendres, 26 de setembre del 2014

Rajoy convoca per dilluns el consell de ministres per intentar aturar el 9-N

26/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

Demà es reuneix la comissió de subsecretaris del govern espanyol, i l'advocacia de l'Estat presentarà al TC el recurs contra la consulta


Bernat Vilaró


Mariano Rajoy, des de Xina


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui des de Pequín (Xina), on és de viatge oficial, que finalment convocarà dilluns el consell de ministres per recórrer el decret de convocatòria del 9-N, que el president de la Generalitat, Artur Mas, signarà demà al matí.

Cal destacar que demà es reunirà la comissió de subsecretaris del govern espanyol, que presideix la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, que ara també realitza les funcions de presidenta en funcions, mentre Rajoy continua a la Xina.


En aquesta reunió es redactarà una petició perquè el Tribunal Constitucional (TC) elabori un informe sobre el decret de convocatòria de la consulta del 9-N. Finalment, qui presentarà de manera formal el recurs contra la consulta al TC és l'advocacia de l'Estat, que depèn del ministeri de Justícia.

Curiosament, aquest Ministeri no té ara mateix cap ministre operatiu, ja que el substitut d'Alberto Ruíz-Gallardón, Rafael Catalá, encara no ha pres posició del càrrec. En aquest escenari, torna a ser Sáenz de Santamaría qui ocupa en funcions les tasques de ministra de Justícia.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/rajoy_convoca_per_dilluns_el_consell_de_ministres_per_intentar_aturar_el_9-n_103363.php