divendres, 26 de setembre del 2014

Financial Times: "Una àmplia majoria de catalans està a favor de la consulta"

26/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El rotatiu britànic destca que "el moviment de Mas marca l'última escalada en un llarg conflicte entre Madrid i Catalunya"


Bernat Vilaró



Financial Times, 26 setembre 2014


La convocatòria de la consulta del 9-N que farà demà al matí el president de la Generalitat, Artur Mas, apareix a la portada del diari britànic 'Financial Times' d'avui. La notícia apareix al bloc de destacats de la primera pàgina, on s'hi destaca que el moviment del president situa la Generalitat a un pas d'un "xoc perillós" amb Madrid.

El rotatiu explica que el cap de l'executiu català convocarà el 9-N d'acord amb la llei de consultes aprovada per majoria al Parlament, i afegeix que ràpidament el govern espanyol reaccionarà per impedir el referèndum amb l'argument que no ho permet la Constitució espanyola.


"El moviment de Mas marca l'última escalada en un llarg conflicte entre Madrid i una de les regions més riques d'Espanya", apunta l'article a les pàgines interiors, que signa Tobias Buck des de Madrid. "Una àmplia majoria de catalans estan a favor de la consulta", assegura. "Les enquestes discrepen sobre quants voldrien trencar amb Espanya", sentencia.

Si el Tribunal Constitucional tomba la consulta, "deixarà Mas i el creixent moviment independentista davant una difícil decisió", conclou.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/financial_times_una_amplia_majoria_de_catalans_estan_a_favor_de_la_consulta_103357.php