dilluns, 8 de setembre del 2014

Rahola a López Alegre: "Ets un mentider compulsiu"

08/09/2014

CAS VICTUS

La periodista s'enganxa amb l'historiador sobre el cas 'Victus' de Sánchez Piñol i l'Institut Cervantes


Bernat Vilaró



Pilar Rahola i Joan López Alegre


La periodista Pilar Rahola ha criticat avui Joan López Alegre en la tertúlia d''El món a Rac1', després que l'historiador defensés l'Institut Cervantes arrel del cas Victus, de Sánchez Piñol, a qui l'ambaixada espanyola a Holanda li va censurar un acte de presentació del seu llibre. Tot i això, Rahola no havia carregat contra l'Institut Cervantes, i per això li ha etzibat: "Ets un mentider compulsiu".

López Alegre ha explicat que, segons la memòria de l'Institut Cervantes, l'any 2013 es van fer arreu del món un total de 44 cursos de català, 7 dels quals a Madrid, amb 134 persones matriculades, a més de 147 activitats de promoció de la cultura catalana. "Pilar, convertir una qüestió puntual [pel cas Victus] en general, per part teva, és enganyar", li ha deixat anar.

És aleshores quan Rahola li ha reblat: "Menteixes permanentment, i et penses que la resta també ho fa". "Et repto a que tornis a escoltar-ho tot", ha afegit la periodista, que ha defensat que ella mai ha culpat l'Institut Cervantes, sinó el Ministeri d'Afers Exteriors: "La culpa no la té el Cervantes, perquè hi ha gent que estudia la cultura amb independència de les dèries ideològiques. Estem parlant de l’actitud del Ministeri d’Exteriors", ha aclarit.


A això, López Alegre ha ironitzat: "Ara vindrà el moment bombardeig de Barcelona...", en referència al suposat continu d'arguments de Rahola criticant l'historiador, tot i que la periodista s'ha limitat a reiterar el que ja havia dit abans, que la culpa no la tenia pas el Cervantes, sinó el Ministeri d'Exteriors.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/rahola_a_lopez_alegre_ets_un_mentider_compulsiu_102886.php