dimecres, 24 de setembre del 2014

“Negre de merda, et matarem” prefereixes això Fernández Díaz?

Dimecres, 24 de setembre de 2014 15:40 h

La fiscalia de Logroño assegura que Alejandro R. Detingut per l’apunyalament de Lleida va clavar una navalla a un colombià el desembre de 2012 metre cridava 'negre de merda'


Lleida (ACN).- El jove de 21 anys detingut aquest dimarts com a presumpte autor de l'apunyalament de cinc vianants a Lleida s'enfronta a una petició de 3 anys i mig de presó per una agressió xenòfoba que va tenir lloc a Logroño, la seva ciutat natal, el 23 de desembre de 2012. L'escrit del ministeri públic de la capital de la Rioja, al qual ha tingut accés l'ACN, sol·licita que es jutgi Alejandro R., juntament amb un altre noi, tots dos majors d'edat en el moment dels fets, per un delicte de lesions. La fiscalia de Logroño assegura que el detingut a Lleida ja va apunyalar llavors un home colombià a la Rioja amb una navalla de 9 centímetres, en companyia de més persones, mentre cridaven "negre de merda, et matarem". 







Mentre Fernández Díaz persegueix i insulta a la Fundació Nous Catalans que treballa per integrar els nou vinguts....

L’extrema dreta actua amb total impunitat fent proselitisme de la xenofòbia i el racisme, el salvatge àtac a Lleida contra cinc persones realitzat segons sembla per una persona amb antecedents per fets semblants demostra que els grups racistes i d’extrema dreta treballant amb comoditat. Espanya deu ser un dels pocs països de la UE on l’extrema dreta té amplia cobertura.

Àtac xenòfob a Logroño i a Lleida

L'escrit de la fiscalia de Logroño, que data del 29 de maig de 2014, sol·licita l'obertura d'un judici oral, que està previst convocar pròximament, pels fets de caràcter xenòfob que van tenir lloc el 23 de desembre de 2012 a la capital de la Rioja. Segons el ministeri públic, Alejandro R., juntament amb un altre jove, Borja B., tres menors d'edat i altres persones no identificades, "alguns amb esvàstiques a les jaquetes", van veure a les 4.15h, al parc del Carme de Logroño, un home de nacionalitat colombiana que s'acomiadava de la seva parella. Llavors, els dos acusats, que "estan relacionats amb un grup d'ideologia neonazi", es van tapar la cara amb gorres i passamuntanyes i van agredir l'home. El detingut a Lleida, segons l'escrit de la fiscalia de Logroño, hauria clavat una navalla de 9 centímetres a la víctima mentre cridaven "negre de merda, et matarem". Els dos acusats formen part d'un grup conegut com 'Nueva Época'. El detingut ara a Lleida n'era el vocal.

Violència gratuïta contra els immigrants

Alejandro R. està sota custòdia dels Mossos d'Esquadra després que ahir dimarts fos detingut per la Guàrdia Urbana de Lleida. En un primer moment se'l va traslladar a la unitat psiquiàtrica de l'Hospital Santa Maria que va descartar que el jove tingui cap trastorn mental. Segons els Mossos, està previst que el jove passi a disposició judicial entre dijous i divendres.

De les cinc víctimes que van rebre punyalades del detingut, quatre són de nacionalitat estrangera: un xinès, un sudamericà, una dona marroquina i un paquistanès. Els ferits estan ingressats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i un a la Vall d'Hebron, a Barcelona.