dimecres, 24 de setembre del 2014

El TSJIB suspèn cautelarment l'aplicació del decret de trilingüisme

Dimecres, 24 de setembre de 2014 15:15 h

L'alt tribunal de les Illes Balears va declarar ahir nul el decret del govern Bauzá que regula el Tractament Integrat de Llengües (TIC)


Barcelona (ACN).- El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha suspès aquest dimecres de manera cautelar l'ordre de la Conselleria d'Educació del govern balear del passat 9 de maig que concretava la implantació del decret de Tractament Integral de Llengües (TIC) pera aquest curs 2014/2015 en els centres no universitaris. Les actes de la sala del contenciós administratiu del TSJIB considera que "l'excepcional mesura cautelar de suspensió procedeix després de les sentències dictades ahir en què el decret es va declarar nul", tenint en compte que l'ordre desenvolupa el decret.  



Bauzá contra les cordes

Aquest dimecres, el govern de José Ramón Bauzá, va assegurar que continuarà aplicant el decret.

Comunicat de l'STEI Intersindical:

El TSJIB torna a anular la normativa TIL. El Govern, acorralat.

Avui migdia, el TSJIB ha suspès cautelarment l’Ordre de desplegament del Decret TIL (alhora anulat ahir mateix pel propi TSJIB).



Ens trobam, idò, amb que el TIL s’ensorra per moments. És un nyap de grans proporcions.

A les raons pedagògiques i científiques, ara s’afegeixen les raons jurídiques que no fan més que avisar al Govern que està transitant pel camí equivocat.

Ara, la normalitat podrà tornar als centres educatius, que estan en disposició de desenvolupar els projectes lingüístics consensuats amb la comunitat educativa.

La seqüència és la lògica: La suspensió de l’Ordre del TIL té sentit un cop el TSJIB s’ha posicionat respecte el Decret.


http://www.directe.cat/noticia/369989/el-tsjib-suspen-cautelarment-l-aplicacio-del-decret-de-trilinguisme