dimecres, 24 de setembre del 2014

Nicola Sturgeon està "més convençuda que mai" que Escòcia serà independent en el futur

Dimecres, 24 de setembre de 2014 12:10 h

La viceprimera ministra escocesa confirma la seva candidatura per substituir Alex Salmond al capdavant del govern


Londres (ACN).- La viceprimera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha confirmat aquest dimecres la seva candidatura per substituir Alex Salmond com a líder del Partit Nacional Escocès (SNP) i cap del govern. En un discurs des de Glasgow, Sturgeon ha assegurat que està "més convençuda que mai" que Escòcia assolirà la independència en el futur. "Ser la primera ministra del meu país, especialment en aquests moments tan emocionants i optimistes, seria un gran honor, sense dubte, l'honor més gran, i també una immensa responsabilitat", ha dit la deixeble política de Salmond. L'actual primer ministre va anunciar la seva dimissió l'endemà de perdre el referèndum, i deixarà el càrrec el novembre. 

Alex Saldmond i Nicola Sturgeon





"Em presento per dues raons ben simples: vull servir el meu partit i el meu país i crec que sóc la millor persona per fer-ho", ha assegurat Nicola Sturgeon, que va ser l'encarregada de liderar les negociacions amb Londres pel referèndum i va tenir un rol molt destacat en l'elaboració del Llibre Blanc de la Independència d'Escòcia.

La número dos de l'SNP ha preuat el lideratge d'Alex Salmond, però ha admès que a partir d'ara el partit necessita una nova estratègia. Sturgeon s'ha mostrat disposada a treballar amb les altres formacions escoceses per aconseguir que Londres compleixi amb les seves promeses de més autogovern, tot i que sense renunciar a l'objectiu final de la independència.


"Penso, com ho pensava la setmana passada, que la independència és el millor futur per Escòcia. I estic més convençuda que mai que serem un país independent. Però només passarà quan la gent d'Escòcia ho esculli a les urnes", ha indicat Sturgeon. La possible nova primera ministra escocesa ha admès que l'1,6 milions de vots pel 'sí' no van ser "suficients" i que la seva tasca serà "liderar Escòcia en un nou capítol" i "unir la nació" de nou.

Sturgeon també s'ha mostrat convençuda que la seva candidatura per liderar l'SNP i el país enviarà un missatge "a cada nena i noia jove d'Escòcia" perquè tiri endavant els seus projectes. Sigui quin sigui el seu context social i econòmic, a l'Escòcia del 2014 "no hi ha sostre en l'ambició" de les dones, ha remarcat. De fet, si Sturgeon aconsegueix el lideratge de l'SNP, els tres grans partits escocesos estaran liderats per dones. Actualment, la líder del partit laborista escocès és Johann Lamont i la del partit conservador és Ruth Davidson.