dijous, 4 de setembre del 2014

Libres e iguales, un residu de la desídia espanyola

Dijous, 4 de setembre de 2014 11:25 h

Espada ho reconeix en el seu discurs i reclama mà dura a Rajoy i que suspengui l’autonomia de Catalunya fins i tot "durant dècades", si tira endavant el 9-N




 

Nerviosisme a les files ultraunionistes. Diversos impulsors  del manifest Libres e Iguales han participat aquest dijous en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa a l’hotel Ritz, per analitzar la situació política a Catalunya abans de la Diada i a poques setmanes del 9-N. 

Arcadi Espada, un dels impulsors del moviment propulsat per La FAES, ha reclamat a Rajoy mà dura i que si el president Mas tira endavant la consulta “perquè per sobre de tot hi ha la democràcia”. 

Segons Espada el moviment Libres e iguales és fruit d '"una desídia espanyola" doncs sí de l'ou, ha dit, són responsables la gallina i el gall aquest no podria donar-se sense la "temperatura adequada", i ha acusat la classe política de Madrid d’haver engreixat durant més de 30 anys el “separatisme a Catalunya”, d’haver tancat els ulls a la corrupció dels Pujol i convertir-lo en un gran estadista, també d’haver convertit el “pamflet mòrbid” de La Vanguardia en un diari de referència.

Por a l’impacte de la Diada de la V

Espasa també s'ha referit al "trànsit inquietant" entre la Diada i el 9-N i que el moviment vol combatre amb una campanya amb el lema "Sí m'importa" que s'estrenarà el mateix 11-S durant un acte en el Cercle de Belles Arts de Madrid. Segons Espada el moviment Libres e iguales és fruit d '"una desídia espanyola" doncs sí de l'ou, ha dit, són responsables la gallina i el gall aquest no podria donar-se sense la "temperatura adequada". Espasa ha criticat l '"actitud apàtica" de bona part de la ciutadania espanyola davant la "indissimulada xenofòbia" del nacionalisme català.

Redondo Terreros, al seu torn ha sentenciat: "hem trigat massa temps a dir no als nacionalistes".