dilluns, 22 de setembre del 2014

Junqueras mostra plena sintonia amb el president Mas

Dilluns, 22 de setembre de 2014 11:50 h

El líder d'ERC assegura que el Govern el 9 de novembre els catalans votaran i ha assegurat que el Govern té previstes totes les contingències.


Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, comparteix l'estratègia que està seguint el Govern amb el decret de convocatòria. En una entrevista a RAC1, el líder republicà ha explicat que té "plena sintonia" amb el president de la Generalitat sobre aquesta qüestió. Junqueras no ha volgut avançar quina és aquesta estratègia i ni tan sols quin dia signarà Artur Mas el decret i s'ha limitat a dir que si ho sabés tampoc ho diria. El president d'Esquerra ha tornat a mostrar la seva absoluta confiança que el 9 de novembre els catalans votaran i ha assegurat que el Govern té previstes totes les contingències. Per exemple, garantir que els badalonins puguin votar decideixi el que decideixi el seu alcalde. 



O.Junqueras i Artur Mas





"Si ho sé, millor que no ho digui"

És el que ha respost als tertulians del programa 'El món' de RAC-1 quan li han demanat si sabia quin dia convocaria el president de la Generalitat la consulta. Junqueras no ha volgut deixar clar quina és l'estratègia que està seguint el Govern, però ha afirmat que la comparteix plenament.

Segons el líder republicà, un cop se signi el decret de convocatòria i la consulta sigui recorreguda pel govern espanyol, el Tribunal Constitucional haurà de "forçar molt" la interpretació de la Constitució perquè la llei de consultes és "plenament constitucional". En tot cas, Junqueras no està preocupat per la decisió de l'Alt Tribunal espanyol perquè encara que decideixi anul·lar, primer cautelarment i després definitivament, la consulta, els catalans haurien de votar igualment el 9 de novembre.

Per "blindar" aquesta consulta, Junqueras ha insistit en la voluntat d'ERC d'entrar al Govern. El líder republicà no ha donat detalls sobre la reunió que va mantenir la setmana passada amb Artur Mas, però ha tornat a assenyalar que, perquè Esquerra s'incorpori a l'executiu, el primer que cal és una oferta formal del president de la Generalitat -que no ha explicitat si existeix o no.

Més enllà de l'entrada o no d'ERC al Govern, el president republicà ha deixat clar que la Generalitat i els partits que donen suport a la consulta tenen previstes totes les contingències per al 9-N. Junqueras n'ha parlat d'una molt concreta, la negativa dels alcaldes del PPC i, en especial, del de Badalona a col·laborar amb la consulta en cas que el TC la suspengui. A la pregunta, "la gent de Badalona votarà a Badalona?", Junqueras ha respost amb un rotund "i tant".

La relació amb Duran immillorable

Junqueras ha respost amb ironia quan se li ha preguntat per la relació amb el president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, especialment després de la sèrie de 9 tweets en la que el líder demòcrata cristià acusava el republicà de "trencar la unitat" i dir "disbarats" quan proposava la desobediència civil. "La nostra relació és immillorable", ha exclamat provocant la sorpresa entre els entrevistadors. Instants més tard un d'ells ha insinuat que aquesta relació era "immillorable" simplement perquè "no es podia millorar", afirmació a la que Junqueras ha respost amb un somriure.