diumenge, 14 de setembre del 2014

Homs: "Seria un error posar-nos ara en mans del TC"

14/09/2014

CONSULTA

El portaveu del Govern avisa que "ni és l'hora de les fugides endavant ni de les marxes enrere" sinó del "coratge"

 

Xavier Lladó


El portaveu del Govern, Francesc Homs


El portaveu del Govern i conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, assegura aquest diumenge en una entrevista al diari El Punt Avui que "seria un error" que el govern català "es posés en mans" del que decideix Tribunal Constitucional sobre la consulta del 9N, i ha posat com a exemple la sentència contra l'Estatut . "A la manifestació del 2010 ja vàrem rebutjar el Tribunal Constitucional. No tindria sentit que quatre anys després ara ens poséssim a les seves mans", ha dit Homs, que defensa que "qualsevol decisió que s'hagi de prendre, es farà a Catalunya", obviant el que digui el TC.

El conseller sosté que "seria un error letal regalar-los la legitimitat que nosaltres actuem en funció del que ells creuen que es pot fer o no". "No són ells qui marquen el que és legal o no. Catalunya és un poble i decideix" [...]. "Si aprovem una llei al Parlament, amb una majoria àmplia que ve d'unes eleccions amb una gran participació, per què hem d'acceptar que això pot ser il·legal?", es pregunta.


Homs afirma que la manifestació de la Diada els ha deixat clar un missatge. "Ara és l'hora del coratge", i "ni és l'hora de les fugides endavant ni de les marxes enrere. Cal aplicar allò que ens hem compromès fer", ha defensat Homs. "El país ens demana coratge, i el tindrem", ha sentenciat.

El conseller posa èmfasi en la unitat. Assegura que "no podem convertir ara el post 11 de Setembre en un pim pam pum de declaracions". Afegeix que "la unitat no es preserva posant-se el dit a l'ull els uns als altres" i que els partits a favor de la consulta "necessitem la unitat com el pa que mengem".

Preguntat pel referèndum d'Escòcia, que tindrà lloc dijous que ve, Homs respon que "el cas escocès ja ens ha marcat. Si més no per demostrar que es pot votar. Ha tingut un gran valor pedagògic. I si a més a més surt que sí… això ens permetrà tenir un referent".

Homs es queixa de la posició inflexible del govern espanyol. "No només ens diuen 'no' o ens enganyen, sinó que ara darrerament ens amenacen", diu, després que el fiscal de l'Estat hagi sostingut aquesta setmana en una entrevista que s'aplicacaran tots els mecanismes, penals, si escau, per garantir la convivència dels espanyols. "Quina mena de democràcia és aquesta?", es pregunta el conseller. Si la democràcia espanyola és que quan demanes poder votar t'adverteixen que t'aplicaran el Codi Penal, fa molta angúnia. Molta", afegeix.




http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/homs_seria_un_error_posar-nos_ara_en_mans_del_tc_103051.php