divendres, 12 de setembre del 2014

Gran ressò de la 'V' a la premsa internacional

12/09/2014

DIADA

L’influent diari nord-americà 'The New York Times' recull en la portada de la seva edició global la concentració d’ahir a Barcelona


Nerea Rodríguez


Portada d'avui de l'International New York Times


La gran ‘V’ humana que va aplegar ahir a Barcelona més d’1.800.000 persones per reclamar poder decidir el futur de Catalunya, ha obtingut un gran ressò a la premsa internacional. França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Portugal, Polònia i els Estats Units són només alguns dels territoris que han recollit la gran manifestació independentista en les seves pàgines.

A França, ‘Le Monde’ titula: “A Barcelona, gran mobilització dels catalans per la independència”; ‘Libération’ destaca: “Catalunya: una multitud de color vermell i or demana un referèndum sobre la independència”; ‘Le Figaro’: “Si Catalunya esdevé independent”, entre molts d’altres. A alemanya, ‘Frankfurter Allgemeine’ avisa: “Independentistes catalans: diners i emocions”, i el ‘Die Welt’ afirma que “per als catalans tot és diferent aquest any”.


El diari italià ‘La Stampa’ es refereix al nombre d’assistents: “Gairebé dos milions de persones a Barcelona per la independència de Catalunya”; el també italià ‘La Repubblica’ destaca: “Barcelona, marea catalana als carrers per demanar un referèndum sobre la independència”; i el ‘Corriere della Sera’ ho té clar: “Catalunya, una festa nacional per reclamar la independència”.

El rotatiu britànic ‘The Guardian’, que ahir va piular en català des del seu compte de Twitter, recull una gran galeria de fotos amb instantànies d’ahir; el ‘Financial Times’ titula: “Catalans escenifiquen protestes massives a Barcelona per donar suport al referèndum”. El nord-americà ‘The New York Times’ ha fet un vídeo titulat: “Per què Catalunya es preocupa per Escòcia?” A més, l’influent rotatiu recull en la portada de la seva edició global la concentració d’ahir a Barcelona.

El també nord-americà ‘The Wall Street Journal’, assegura que “Els catalans urgeixen poder votar sobre una possible independència d'Espanya”; ‘The Telegraph’ titula relacionant la concentració d’ahir amb Escòcia: “Els catalans demanen votar que 'sí' a Escòcia, mentre marxen per la independència d'Espanya”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/gran_resso_de_la_v_a_la_premsa_internacional_103014.php