dimarts, 2 de setembre del 2014

Forcadell: "Cap tribunal decidirà pels catalans"

02/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La presidenta de l’ANC deixa clar que la consulta del 9N se celebrarà "conforme a la legalitat catalana, no a l’espanyola"

 

Nerea Rodríguez


Carme Forcadell, presidenta de l'ANC


La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, s'ha mostrat avui convençuda que se celebrarà la consulta el 9 de novembre i ha afirmat que es votarà "conforme a la legalitat catalana, no a l'espanyola". Sobre la possibilitat que el Tribunal Constitucional la suspengui, Forcadell ha deixat clar, en declaracions a Ràdio Euskadi, que "cap tribunal, i menys un tan polititzat com el TC, decidirà pels catalans".

Ha rebutjat declarar la independència sense consultar la ciutadania i ha mantingut que el referèndum és "la millor manera" d'arribar a aquest escenari. També s'ha referit al cas Pujol i ha opinat que no afecta a la consulta, encara que suposa un "cop dur" per a CiU i, segons el seu parer, "ha sortit ara a
la llum amb la intenció de desprestigiar el moviment independentista, quan se sabia des de fa anys".

També ha fet referència a les publicacions que afirmen que l'ANC podria haver incorregut en un delicte fiscal, i ha destacat que els comptes d'aquest organisme es van aprovar el passat 5 d'abril en una assemblea oberta als mitjans de comunicació i que l'ANC "sempre ha complert les seves obligacions financeres i fiscals".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/forcadell_cap_tribunal_decidira_pels_catalans_102751.php