dimarts, 2 de setembre del 2014

"CDC ha sortit de l’armari i ja no tornarà a entrar-hi"

02/09/2014

CDC

La directora adjunta de 'La Vanguardia' afirma que CDC "s'encamina a ser una formació netament independentista"


Nerea Rodríguez


El president de la Generalitat, Artur Mas


La directora adjunta de ‘La Vanguardia’, María Dolores García, explica avui en un article al diari que Convergència Democràtica de Catalunya ha fet un pas endavant i es posicionarà a partir d’ara com a partit independentista. A més, adverteix que “la nova fornada de dirigents i alcaldes no estan disposats a tornar a l'ambigüitat”. “CDC ha sortit de l'armari i ja no hi tornarà a entrar”, sentencia.

La periodista explica que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha marcat distàncies amb el que va ser el seu mentor polític, i que el va designar a dit: “Tan a dit va ser la seva designació com a dofí que a Mas li costaria després alguns anys aconseguir ser valorat per mèrits propis. Avui ningú discuteix el seu lideratge. Fins al punt que tampoc ningú a Convergència s'atreveix a fer el pas i promocionar-se com a successor, encara que n’hi hagi uns quants que es vegin com a tals quan es miren cada matí al mirall”.


Segons García, “si Mas s'allunya de forma tan explícita de Pujol, a qui sempre ha respectat, és que considera que la influència de l’expresident pot ser letal per a una formació que es troba en una conjuntura endimoniada. Mas continua sent el líder indiscutible, fins i tot venerat entre les seves files, però hi ha ocasions en què la devoció aïlla. D'aquell pinyol que va envoltar a Mas durant els seus primers anys al capdavant de Convergència queda ben poc”.

La periodista menciona a David Madí, Oriol Pujol, Germà Gordó i Francesc Homs com els que eren “els seus fidels escuders”, i assenyala: “El primer va passar al sector privat, el segon ha vist definitivament truncat el seu dofinat després de la confessió del seu pare, el tercer manté latents les seves aspiracions polítiques i el quart és l'únic que segueix molt vinculat al president de la Generalitat. Les relacions entre ells no passen pel seu millor moment”.

Així, afirma que “de la mateixa forma que Convergència va experimentar una transformació quan la generació vinculada al pujolisme va haver de donar pas als llavors joves seguidors de Mas, ara s'està produint una segona metamorfosi mitjançant un canvi de persones i una redefinició del partit”, i aclareix: “Convergència s'encamina a ser una formació netament independentista. Així es reflectirà als seus propers congressos i programes electorals”.

Segons la periodista, però, “les conseqüències d'aquest pas sense tornada són imprevisibles. A curt termini aboca a una probable ruptura amb Unió, però a més suposa plantejar una difícil competència amb Esquerra en un terreny en el qual els republicans ho abasten pràcticament tot”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/_cdc_ha_sortit_de_l_armari_i_ja_no_tornara_a_entrar-hi_102752.php