dimecres, 24 de setembre del 2014

Felipe VI falseja a la ONU la història d’Espanya

Dimecres, 24 de setembre de 2014 19:00 h

Reivindica un lloc no permanent al Consell de Seguretat per a Espanya amb un discurs contrari als drets dels pobles a la seva llibertat, en una al•lusió clara al procés català


El rei d'Espanya, Felip VI, ha aprofitat la seva primera intervenció a l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) per recordar el "suport incondicional" de l'Estat al "sistema de les Nacions Unides", però a l’hora de la veritat ha colat en el seu discurs principis contraris a la mateixa ONU quant ha parlat d’integritat dels estats i ha silenciat la demanda majoritària d’una part de l’actual territori espanyol d’exercir el seu dret a decidir. 


Discurs de Pau Casals a l'ONU que avui el rei espanyol ha falsejat



Obama contradiu Felipe VI: “La gent ha de ser capaç de decidir el seu propi futur”

“People should be able to choose their own futur” Les paraules que ha dit en la seva intervenció davant l’Assemblea General de l’ONU.  Obama ha afirmat que els EUA “creiem que el dret fa la força” i que “les nacions més grans no haurien d'intimidar a les més petites”.

 



 

Espanya vol un lloc no permanent al Consell de Seguretat per al bienni 2015-16 per lluitar contra el procés català

El monarca, que també ha defensat la candidatura de l'Estat a un lloc no permanent al Consell de Seguretat per al bienni 2015-2016, ha presentat Espanya com "una nació amb arrels mil·lenàries" i a la societat espanyola com a "diversa en la seva cultura i llengües i amb sentit de la responsabilitat". Una mentida clara quant resulta que a Espanya la pluralitat lingüística i cultural no solament no se respecta sinó que a més s’hi va en contra, com hem vist a les Illes i al País Valencià.

Felipe VI s’ha ofert a l’ONU  però sense mullar-se en els problemes del món i negant el dret dels pobles a decidir



En una clara referència al problema català, al que no volen donar la llibertat demanada, el discurs s’ha basat en una realitat que no existeix a l’estat espanyol.

Felipe VI s’apropia davant l’ONU del fet que a Catalunya vam tenir el primer Parlament d’Europa tal i com va recordar el català universal Pau Casals precisament a la seu de les Nacions Unides

S’ha de tenir valor per dir això i negar el dret a decidir dels catalans, "està a la gènesi històrica tan de la globalització i el Dret Internacional, com del parlamentarisme medieval i la democràcia liberal contemporània". Per aquest motiu, ha dit, "veiem amb claredat que els nostres millors moments tenen lloc quan avancem oberts i bolcats al món". Clara apropiació indeguda.

Felipe VI parla de pluralitat i respecte a les cultures minoritàries i Espanya fa tot lo contrari

És, ha afegit, una societat "diversa en la seva cultura, en les seves llengües, capaç de superar dificultats amb fermesa i amb sentit de la responsabilitat, que demana integritat i exemplaritat com a valors cívics intrínsecs a la democràcia". Tot lo contrari del que fan i vol la gent.

Posa Espanya d’exemple de democràcia al món però no deixen votar als catalans que ho demanen majoritàriament

Segons Felip VI, les bases de l'Estat "són sòlides, forjades durant segles i enfortides, en particular, en les últimes dècades". Com a exemple, ha recordat que aviat es compliran 40 anys de la transició "que ens va permetre passar d'una dictadura a un sistema polític de llibertats i drets, marcat per un afany de reconciliació històrica i un autèntic esperit de concòrdia".

Segons ha assegurat, el sistema de Dret que en resulta "empara a tots els ciutadans i als diferents territoris d'Espanya en la seva diversitat política, geogràfica, cultural i lingüística", i les Nacions Unides poden comptar "sempre" amb el "ferm compromís d'Espanya per promoure i defensaré els valors democràtics al món". 


http://www.directe.cat/noticia/370002/felipe-vi-falseja-a-la-onu-la-historia-despanya