dilluns, 1 de setembre del 2014

ERC respon a Ortega que no és moment de “retrets” sinó de sumar esforços i complir els acords

01/09/14 13:51 - barcelona -

Simó fa una cria a treballar conjuntament i reitera que cal posar les urnes el 9-N “digui el que digui el TC”

La portaveu d'Esquerra insisteix que Pujol ha de comparèixer aquesta mateixa setmana



La portaveu d'ERC, Anna Simó, durant la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu d'ERC Foto: ACN.



La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha defensat aquest dilluns la unitat d'acció entre les forces polítiques que van subscriure l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta. En resposta a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, Simó ha reivindicat el compliment dels compromisos adquirits i ha insistit en la necessitat d'actuar conjuntament sense “retrets”. “Ara és moment de sumar esforços, confiar en les nostres forces deixar els retrets de banda”, ha indicat. La portaveu republicana ha insistit en la necessitat de posar les urnes el proper 9-N “digui el que digui el TC”. Prèviament, en una entrevista a TV3, Ortega havia avisat a ERC que “no pot demanar al Govern que actuï al marge de la llei”.

Simó també, ha indicat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha de comparèixer aquesta mateixa setmana al Parlament per explicar els seus comptes ocults a l'estranger.


I ha insistit que si aquestes explicacions són insuficients, promouran una comissió d'investigació sobre el frau fiscal.

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional, Simó ha explicat que si Pujol no compareix demà o demà passat a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, hauria de fer-ho en el transcurs d'aquesta mateixa setmana, sense dilacions, perquè els ciutadans volen “que s'expliqui”.

Simó, que no contempla que l'expresident català declini comparèixer a la cambra catalana, encara que la seva compareixença és voluntària, ha insistit que el seu partit impulsarà una comissió d'investigació sobre el frau si les explicacions de Pujol són insuficients o poc aclaridores per al seu partit.

“ERC vol arribar al fons d'aquest cas i d'altres. Volem anar fins al final, perquè el país ha de fer neteja, deixar practiques passades”, ha dit Simó, qui ha advocat per una “transparència absoluta” i per la regeneració política.

D'una altra banda, la portaveu d'ERC ha volgut desvincular el cas Pujol de la consulta perquè, ha esgrimit, el procés sobiranista “no és atribuïble” a una o dues institucions, sinó a una àmplia majoria social dels catalans que volen decidir el seu futur a les urnes.

Darrera actualització ( Dilluns, 1 de setembre del 2014 13:56 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/773286-erc-respon-a-ortega-que-no-es-moment-de-retrets-sino-de-sumar-esforcos-i-complir-els-acords.html