dimarts, 19 d’agost del 2014

Trias avisa l'Estat del risc de prevaricar si prohibeix la consulta

19/08/2014

CONSULTA

L’alcalde de Barcelona adverteix que "ningú pot fer coses il·legals. Les estructures de l'Estat també han d'anar amb cura i prendre decisions amb absoluta legalitat"

 

Nerea Rodríguez



Xavier Trias al 3/24


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha avisat avui les estructures de l'Estat espanyol del risc que prevariquin si prohibeixen "una cosa sabent que és legal", referint-se a la possibilitat que s'impugni la futura llei de consultes aprovada perquè els catalans puguin votar el 9 de novembre.

Tot el dia ens amenacen que no fem coses il·legals. L'Estat, si prohibeix una cosa sabent que és legal, és molt greu. Això és prevaricar", ha advertit en una entrevista al 3/24. Segons Trias, des de Catalunya es volen fer les coses ben fetes, per la qual cosa "no es trauran les urnes des de la il·legalitat", però ha afegit que des dels òrgans de l'Estat també cal actuar amb la mateixa correcció.


"Ningú pot fer coses il·legals. Les estructures de l'Estat també han d'anar amb cura i prendre decisions amb absoluta legalitat", ha afegit Trias, després de precisar que si s'impedeix que els catalans votin, el president de la Generalitat, Artur Mas, convocarà tots els partits per prendre una decisió unitària.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/trias_avisa_l_estat_del_risc_de_prevaricar_si_prohibeix_una_consulta_que_sap_que_es_legal_102476.php