dimarts, 19 d’agost del 2014

'Súmate' se les té amb la Falange

19/08/2014

INDEPENDÈNCIA

Norberto Pico carrega contra la plataforma independentista castellanoparlant: "La minoria separatista vol imposar al conjunt d’espanyols el seu projecte violentant la llei. Això sí és totalitari"


Nerea Rodríguez



el cap nacional de la Falange, Norberto Pico


La plataforma independentista castellanoparlant ‘Súmate’ se les va tenir ahir amb el cap nacional de la Falange, Norberto Pico. Tot va començar quan, a Twitter, Pico va dir: “Veig a ‘Súmate’ exigint l’ús del castellà al Parlament després de la secessió. No ho dubto gens”. ‘Súmate’ ràpidament va replicar a aquesta provocació: “Pocs plens del Parlament ha vist vostè: s’usa el castellà sense problemes. Això és el que té parlar sense saber”.

El cap de la Falange va continuar: “Vaja, llavors, el govern menteix quan reconeix que l’ús del castellà és residual”, i va adjuntar una captura de pantalla amb un text de la Generalitat parlant sobre el català i el castellà. La plataforma independentista, però, va replicar: “Qui menteix és vostè. Aquest text (en castellà, per cert) no diu que el castellà sigui residual ni que estigui proscrit”.


Pico va deixar d’argumentar en aquest sentit, i només es va queixar: “Us veig molt agressius. Matingueu la calma i respecteu el bilingüisme. Adéu amics”. “Agressius no, contundent sí. Agressions i nerviossisme us ho deixem a vosaltres. Respecteu la democràcia”, va ser la resposta de ‘Súmate’. I tot i que s’havia acomiat, Pico va continuar: “Respectar la democràcia és respectar la llei. Vostès pretenen violar la llei. Lliçons les justes”.

La plataforma independentista va etzibar llavors: “Precisament venint de vostè, lliçons de democràcia les justes. La llei no pot coartar la legítima voluntat popular”. Pico va continuar fent piulades, on deia coses com: “La minoria separatista vol imposar al conjunt d’espanyols el seu projecte violentant la llei. Això sí és totalitari”, i “Espanya, de la que Catalunya és part fonamental, és un projecte de segles. Una minoria no pot destrossar-lo”.

‘Súmate’ va resondre contundentment: “Aquí ningú destrossa res. Volem construir. I per a saber sí és una minoria o no, votem i sortim de dubtes”. Pico va insistir: “Minoria entre el conjunt d’espanyols, és evident. I sí, voleu destrossar la nació i la convivència”. “Minoria és el partit que vostè representa, i que són un atemptat a la convivència i la democràcia”, va considerar la plataforma independentista.

El cap de la Falange, però, va continuar la discussió: “Unir des de la pluralitat, això vol el meu partit. Separar aniquil·lant la diferència, això volen vostès”. “No sigui cínic que no enganya ningú”, va assenyalar ‘Súmate’. I Pico va carregar: “El seu paper de xarnegos adoctrinats sí que és patètic. Menys creïble que l’Espanya ens roba dels Pujol”.

Aquestes són algunes de les piulades d'ahir entre 'Súmate' i Norberto Pico.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/_sumate_se_les_te_amb_la_falange_102469.php