dijous, 7 d’agost del 2014

Nova incursió de l'Armada espanyola a l'estret de Gibraltar

07/08/2014

GIBRALTAR

Aquest és el segon incident del vaixell ‘Infanta Cristina’ a la zona. El 6 de juny va haver-hi una protesta formal


Alèxia L. Ferret



El buc de l'Armada espanyol a l'estret de Gibraltar


Nou incident del patruller espanyol ‘Infanta Cristina’ a l'Estret de Gibraltar. El vaixell de l'Armada va ser vist el dimarts passat des del port de Gibraltar i la Royal Navy va demanar per ràdio que es retirés. Això també va succeir el passat 6 de juny, i els militars espanyols van respondre que estaven navegant en aigües de sobirania nacional.

Segons explica GBC NEWS, el vaixell espanyol va navegar, durant 90 metres de llarg, a les aigües de Punta Europa, una zona que, segons el Penyal, forma part del seu territori. Així l'hi van fer saber els
integrants de la HMS Scimitar de la Royal Navy als tripulants del ‘Infanta Cristina’, que van seguir amb la ruta prevista.

Els mitjans oficials de la colònia publiquen que la resposta del vaixell espanyol va ser que “estava en aigües espanyoles”. Des de Gibraltar asseguren que, amb aquesta actitud, Espanya està violant la sobirania del Penyal i la convenció de l'ONU sobre el dret del mar. Per aquest motiu, afirmen, “s'espera una altra protesta  formal”.







http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/nova_incursio_de_l_armada_espanyola_a_l_estret_de_gibraltar_102284.php