dilluns, 18 d’agost del 2014

Itàlia també es fa ressò del procés sobiranista

18/08/2014

PROCÉS

El diari digital 'Il Post' augura "grans manifestacions a favor de la independència" durant l'11-S


Bernat Vilaró



Imatge de la manifestació de la Diada, al seu pas per la Via Laietana


Si fa unes hores era l''USA Today' el diari que es feia ressò del procés sobiranista, ara és el digital italià 'Il Post' qui parla de la independència de Catalunya. En un article titulat Arriba un any intens per a la política espanyola, el digital destaca que s'esperen "grans manifestacions a favor de la independècia" durant l'11 de setembre.

'Il Post' reconeix que, tot i que el camí cap a la consulta del 9-N "és molt complicat legalment", Artur Mas ha insistit que "es farà de totes maneres". "El govern de Mariano Rajoy manté que la consulta és inconstitucional", recull l'article.


A més, el digital també cita que si la consulta catalana acabés sent un èxit, "una altra regió d'Espaya, el País Basc, es podria reforçar en les seves aspiracions d'independència". Finalment, 'Il Post' també apunta que des de Catalunya s'està ben atén al referèndum escocès del 18 de setembre.

L'article s'ha publicat l'endemà que l'ANC desplegués a Tarragona una pancarta gegant dirigida al primer ministre italià, Matteo Renzi, amb el lema 'El 9N votarem llibertat'.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/italia_tambe_es_fa_resso_del_proces_sobiranista_102459.php