divendres, 22 d’agost del 2014

Homs: "La consulta es convocarà i estic convençut que es farà"

22/08/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El portaveu del govern demana a l’Executiu de Mariano Rajoy “que no posi traves en l’exercici de la democràcia”


Nerea Rodríguez


El portaveu del Govern, Francesc Homs


Després de saber-se avui que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha avalat la nova llei de consultes que el Parlament preveu aprovar al setembre, el portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha mostrat molt contundent: “La consulta es convocarà i estic convençut que es farà”, i ha deixat clar que “els arguments jurídics avalen que es pugui votar d’una manera plenament legal”.

En roda de premsa per valorar aquesta decisió del CGE, el també conseller de la presidència, ha explicat que “el dictamen posa de manifest de manera contundent que la llei de consultes és plenament constitucional i que s’adequa totalment a l’Estatut”, i ha afegit: “Tenim la competència per realitzar consultes ciutadanes, tal i com diu l’Estatut”.


Per tot això, ha demanat al govern espanyol “que no posi traves en l’exercici de la democràcia, que permet el propi ordenament jurídic espanyol”. En aquest sentit, ha exclamat: “Només faltaria que l’ordenament jurídic espanyol no permetés exercir la democràcia i consultar!”

La norma ha estat avalada per majoria però no per unanimitat pel CGE, ja que quatre dels nou membres que hi formen part han emès vots particulars en contra. Han estat Pere Jover, Eliseo Aja, Marc Carrillo i Carles Jaume Fernández.

Aquí podeu llegir el dictamen que ha emès el CGE sobre la nova llei de consultes.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/homs_la_consulta_es_convocara_i_estic_convencut_que_es_fara_102537.php