divendres, 22 d’agost del 2014

Ciudadanos de retirada a Catalunya vol ser clau per governar el que quedi d'Espanya

Divendres, 22 d'agost de 2014 13:00 h

El partit de Rivera no es resigna a liderar la minoria unionista a Catalunya i veu fonamental una aliança amb UPyD per ser un partit clau per a la governabilitat d’Espanya 





(ACN).- L'eurodiputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta, en una entrevista a la cadena Cope, considera que els partits nacionalistes han estat el principal problema de l'etapa democràtica a l'Estat espanyol. "Quan un dels dos partits de govern no han aconseguit majoria absoluta han buscat el suport dels nacionalistes i ja sabem en què ha quedat.

Hi ha hagut un seguit de concessions que pretenien garantir l'estabilitat i no ha estat així. Tenim un procés secessionista en marxa impulsant pel partit que se suposava que era el de la governabilitat", ha conclòs.

És que això que considera fonamental que formacions com Ciutadans es converteixin en partits clau per a la governabilitat de l'Estat espanyol. 

Girauta creu que una coalició C's-UPyD hauria estat el "fenòmen" de les europees en comptes de Podemos

Girauta s'ha mostrat partidari d'una coalició entre el partit liderat per Albert Rivera i UPyD, i ha expressat el seu convenciment que d'haver concorregut plegats a les eleccions europees del passat mes de maig haurien estat el "fenòmen" en detriment de Podemos. Girauta ha argumentat la seva afirmació assegurant que entre UPyD i Ciutadans sumen sis diputats mentre que la formació de Pablo Iglesias en té cinc.

"És important destacar-ho perquè en gran mesura el boom de Podemos ha estat pels cinc diputats", ha assenyalat. Així mateix, ha considerat que "sent realistes hi ha dos projectes que s'assemblen molt en aspectes fonamentals". "Les diferències no són importants, no vull veure les diferències, veig moltes similituds" entre els projectes europeus de les formacions d'Albert Rivera i de Rosa Díez. 

De fet, Girauta ha explicat que les posicions dels europarlamentaris de C's i de la formació de Rosa Díez  han estat plenament coincidents en les decisions que s'han pres fins ara a la cambra europea. Així mateix, ha afegit que existeix "una coincidència plena en els projectes nacionals d'ambdues formacions". "Cal mirar cap a l'existència d'un projecte regenerador que compartit", ha conclòs.