diumenge, 3 d’agost del 2014

El Mundo es ven al dictador Obiang

Diumenge, 3 d'agost de 2014 00:10 h

Va dedicar un dossier de 32 pàgines de propaganda en la versió impresa d’aquest dijous per incentivar les inversions d’empresaris espanyols a Guinea Equatorial 





 


Espanya té debilitat per les dictadures. Pocs dies després que l’expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero, ara convertit en lobbista i comissionista, viatgés a cos de rei a la Guinea Equatorial del dictador Obiang per fer negocis, acompanyat de Bono i Moratinos, El Mundo va distribuir un dossier de 32 pàgines per incentivar les inversions dels empresaris espanyols a l’ex colònia espanyola.

El diari que vol ser un flagell de la corrupció es ven al millor postor, encara que sigui un dictador d’un país que, això si,  té per lema la unitat, la justícia i la pau i parla la llengua de Cervantes. Els sona? 

La pela és la pela també pels mitjans del quilòmetre zero

Què ha cobrat El Mundo per una rentada de cara a Espanya del regim d’Obiang? Quina credibilitat té un diari que fa propaganda d’un règim dictatorial? A la primera pregunta no tenim una resposta quantitativa però queda clar que distribuir i produir un dossier de 32 pàgines suposa una injecció econòmica important pel diari. Pel que fa a la segona, que cada lector faci la seva valoració i quan torni a sentir els titulars del diari o escolti el seu número dos, Eduardo Inda, carregant contra el procés d’independència a La Sexta, per posar un exemple, que en tregui les seves pròpies conclusions.