dilluns, 18 d’agost del 2014

Colomines: "Si hi ha eleccions ha de ser per proclamar directament la independència"

18/08/2014

PROCÉS

El professor i exdirector de la fundació CatDem creu que "si Espanya no permet la consulta serà el moment de treure la gent al carrer"


Bernat Vilaró


El fins ara director de la Fundació CatDem, Agustí Colomines - Maria Coll


El professor d'Història Contemporània a la Universitat de Barcelona, i exdirector d'UnescoCat i la fundació CatDem, Agustí Colomines, creu "si hi ha eleccions [al Parlament de la Generalitat] han de ser per proclamar directament la independència", segons una entrevista que publica 'El diario.es'.

A més, Colomines afegeix que, "si el govern espanyol talla tots els ressorts que fan possible la celebració d’una consulta, un referèndum legal, serà el moment de treure la gent al carrer i demostrar que pots fer una gran mobilització".


En l'entrevista, preguntat sobre si creu que Oriol Junqueras (ERC) liderarà l'etapa post-consulta, la de creació de l'Estat propi, Coromines reconeix que "a mi m’agradaria que Junqueras dirigís una ERC com la de la República, no aquesta mena de cosa que és ara, que no se sap què és. És a dir, un partit liberal d’esquerres, social, que creu en la intervenció de l’Estat però que confia també en la del sector privat".

Sobre el paper de CiU, l'exdirector de la CatDem -fundació vinculada a CDC- creu que "la primera cosa que passarà si Catalunya es converteix en un Estat independent és que CiU desapareixerà. Un partit d’aquestes característiques no tindria cap mena de sentit".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/colomines_si_hi_ha_eleccions_ha_de_ser_per_proclamar_directament_la_independencia_102458.php