dijous, 7 d’agost del 2014

Catalunya és la segona comunitat on creix menys el seu finançament autonòmic

07/08/2014

ECONOMIA

Els ingressos augmenten un 4,5% des del 2009, la meitat que la mitjana estatal, segons informa l'ARA


Bernat Vilaró



El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell


Tot i que va ser la Generalitat qui va liderar la modificació del sistema de finançament autonòmic, l'any 2009, després de més d'un any de negociacions, Catalunya és la segona comunitat que hi ha sortit menys beneficiada, tal i com publica avui el Diari ARA en exclusiva, basant-se en els càlculs del departament d'Economia segons les dades dels pressupostos generals de l'Estat 2012, que acaben de liquidar-se.

D'aquesta manera els recursos que ha rebut Catalunya han crescut un 4,5%, i només la Comunitat Autònoma de Madrid ha viscut un augment menor, amb un 0,6%. La tercera comunitat on menys han crescut els recursos és Múrcia, però amb un increment ja del 8,1%, molt superior al registre de Catalunya.


En aquest període, només en l'exercici del 2009 Catalunya va rebre uns ingressos lleugerament superiors als de la mitjana. En el conjunt de tots aquests anys, Catalunya és també la comunitat que més recapta, però ocupa el tercer lloc si es compara amb el seu nombre d’habitants, per darrere de Madrid i les Illes Balears. Tot i ser la tercera en recaptació, Catalunya és la desena en ingressos.

Extremadura hi surt guanyant

De totes les comunitats, Extremadura és la que surt més ben parada del sistema de finançament, ja que el 2012 era la 13a en recaptació d’impostos i la 3a en recursos obtinguts, i va escalar així deu posicions. Al seu torn, Catalunya perd set posicions (de 3a a 10a).


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/catalunya_es_la_segona_comunitat_on_creix_menys_el_seu_financament_autonomic_102273.php