dimecres, 13 d’agost del 2014

Artur Mas: "Només tinc un pla: votar el 9N"

13/08/2014

CONSULTA

El president de la Generalitat adverteix, desde Talamanca, que "en el punt en que ens trobem, no lluitar és perdre"


Nerea Rodríguez


Artur Mas a Talamanca


“Només tinc un pla: votar”. Amb aquestes contundents paraules el president de la Generalitat, Artur Mas, ha intentat tancar la polèmica creada per les declaracions d’ahir de la vicepresidenta Joana Ortega, qui va dir que “si l’Estat posa traves a votar el 9N, hi haurà un altre 9N”. Mas, però, ho ha deixat clar: “En allò que depengui de mi no hi ha plans A, B, C, D ni E”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el mes d’agost és procliu a declaracions de molt tipus, i hi han embolics”, motiu pel qual ha demanat “donar-lis una importància relativa”.

En el seu parlament durant la commemoració del tricentenari de la batalla de Talamanca, la darrera victòria catalana a la guerra del 1705-1714, el president de la Generalitat ha insistit en el calendari: aprovació de la llei catalana de consultes al setembre per part del Parlament, i convocatòria de la consulta. En relació a aquest tema, Mas ha estat clar: “D’acord amb aquesta llei convocaré la consulta pel 9 de novembre”, i ha avisat que “el que facin els altres ja ho veurem, i en el moment de prendre decisions importants es consultarà a tots els partits que estan a favor de la consulta del 9 de novembre”.



Artur Mas saludant els Miquelets a Talamanca


En aquest context, ha volgut destacar les tres forces que té el poble Catalunya: “La majoria social, el consens polític i fer les coses de manera que ens entengui tothom, en positiu, en constructiu i de manera radicalment pacífica”. A més, ha vaticinat que “aquesta vegada, si fem les coses d’aquesta manera, ens en podem sortir i ens en podem sortir bé”. “El procés ens ha de portar a una sobirania molt més gran, a la llibertat d’aquest país i, sobretot, a una Catalunya molt millor”, ha sentenciat.

"Ara, no lluitar és perdre"


Desde Talamanca, el president ha recordat que “el 1714 el poble de Catalunya volia governar-se a sí mateix, i aquest objectiu està present des del començament de la nació catalana fa 1.000 anys”, i ha destacat que “la població catalana és heterogènia, però malgrat això seguim tenim el mateix fil conductor: governar-nos a nosaltres mateixos”. “Aquesta és la voluntat de molts, i no la dèria d’uns pocs com es pensen a Madrid. El que fem no és la dèria d’uns pocs, sinó la voluntat de molts”, ha insistit.

Mas també ha demanat “no menystenir mai les forces dels nostres contrincants, perquè les tenen i són molts grans”. Per aquest motiu ha cridat a actuar amb valentia i intel·ligència: “Si actuem amb valentia i intel·ligència ens podem ensortir millor. Hem d’anar el màxim d’units possibles per aconseguir el nostre objectiu de llibertat”.

Finalment, el president ha conclòs: “Si a la vida lluites, pots perdre o pots guanyar. Però si no lluites ja has perdut. En el punt en que hem arribat no lluitar és perdre”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/mas_nomes_tinc_un_pla_votar_102384.php