dilluns, 21 de juliol del 2014

Tanca la sectorial de Defensa de l'ANC

21/07/2014

POLITICA

La publicació d'uns estudis sobre el model de defensa que podria tenir Catalunya va causar forta polèmica


Xavier Lladó



La política de defensa dels estats centra l'activitat d'aquesta plataforma



La sectorial de Defensa de l'ANC ha tancat i ha constituït una plataforma al marge, després de la polèmica que va provocar la publicació dels seus estudis. Alguns diaris de Madrid els van considerar directament informes del govern català, mentre que d'altres consideraven que eren il·lusoris i poc fonamentats.

Els membres de l'antiga sectorial han obert ara un blog, que faran servir per publicar les seves anàlisis sobre la política de defensa que hauria de dur a terme un Estat català, independent de la tutela espanyola. Volen ser el canal d'interacció amb les persones interessades en aquesta temàtica.


La sectorial de Defensa s'ha separat de l'ANC per no comprometre l'entitat que dirigeix Carme Forcadell amb els seus estudis, i que la seva activitat no es pugui utilitzar en contra de l'Assemblea. Ho diu en un article que publica el blog. "Hem decidit crear aquesta nova plataforma on publicar les nostres anàlisis i propostes sobre la política de defensa d'una futura Catalunya independent, sense comprometre amb les nostres opinions el conjunt de l'ANC i no entorpir la seva tasca dreçada a l'objectiu immediat d'assolir la independència del nostre país", explica.

L'anterior sectorial de Defensa de l'ANC es va veure envoltada les darreres setmanes en una controvèrsia mediàtica arran de la publicació del document "Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya I: la Força Naval", que valorava com havia de ser la hipotètica defensa marítima de Catalunya. Des de la premsa espanyola, va ser motiu de burles i l'ANC va desvincular-se del text atribuint-lo a l'opinió personal d'una sectorial temàtica.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/tanca_la_sectorial_de_defensa_de_l_anc_101961.php