dilluns, 21 de juliol del 2014

Mas: "Tinc la màxima confiança en Ramon Espadaler"

21/07/2014

CIU

El nou secretari general de CiU reitera el ple compromís amb la consulta del 9 de novembre: "No varia ni un mil·límetre"


Lluís Bou



Ramon Espadaler, Josep Antoni Duran i Artur Mas, avui a la seu d'Unió



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat aquest migdia una compareixença conjunta després del comitè executiu de CiU, per lloar el nou secretari general nacionalista, el democristià Ramon Espadaler. "És una persona en la qual tinc la màxima confiança, i per això és conseller d'Interior del govern. És la persona idònia", ha assenyalat. El càrrec de número dos de la federació des de fa 13 anys l'ocupava Josep Antoni Duran, que avui ha presentat la dimissió tal com estava previst, sense obrir cap polèmica.

Espadaler ha agraït el nomenament, que es farà oficial en una conferència nacional que celebrarà CiU després de les vacances, i ha deixat clar que no variaria el seu suport a la consulta i al dret a
decidir. "No variarà ni un mil·límetre", ha assegurat. "És una gran responsabilitat acceptar aquest càrrec, però em tocarà en un moment complex i altament atractiu", ha afegit. Espadaler ha fet avui la primera passa per ser el nou líder d'Unió a mitjar termini.





Josep Antoni Duran i Ramon Espadaler



Duran ha indicat que, d'acord amb Mas, no pensa abandonar la presidència de la comissió d'exterior del Congrés espanyol, i que el PP haurà d'assumir les contradiccions que això significa perquè alhora defensa la consulta. "Hem pres la decisió que encara que els incomodi jo faig un paper de defensar Catalunya i la resta de l'Estat, i això no implica cap variació respecte a la decisió de defensar la consulta o el dret a decidir", ha apuntat.

El president del comitè de govern d'Unió ha evitat tota escena de tensió, i ha presentat la seva renúncia com una renovació interna, mentre proclamava la seva lleialtat cap al president de la Generalitat. "He estat un lleial col·laborador del president", ha apuntat. "Mai he mostrat cap incomoditat amb el dret a decidir o amb la consulta", també ha indicat. Fins i tot ha demanat "disculpes" per si en algun moment no havia estat "prou responsable".

El que està clar és que amb l'elecció d'Espadaler pactada entre Duran i Mas, la federació continuarà, cosa que ha estat celebrada pel president. "Amb en Duran no sempre hem estat d'acord en tot, però sempre ens hem acabat posant d'acord en tot", ha assegurat el president. Ha quedat clar en la roda de premsa que Duran ja no tornarà a ser candidat de CiU al Congrés, tot i que a ell li ha sabut greu haver de tancar la porta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/mas_tinc_la_maxima_confianca_en_ramon_espadaler_101959.php