dijous, 24 de juliol del 2014

Reprovar el conseller Boi Ruiz i negar el #SíSí és un acte d’hipocresia(ICV- EUiA)

Dijous, 24 de juliol de 2014 19:25 h

Tots aquells que retarden l’adéu a Espanya són còmplices de les retallades que pateix no només la sanitat, sinó també l’educació i els serveis socials


Barcelona (ACN).- CiU i ERC han evitat aquest dimecres que el Parlament reprovi el conseller de Salut, Boi Ruiz, tal i com demanava una moció d'ICV-EUiA, que ha comptat amb el suport de la resta de grups. La moció considera que Ruiz ha provocat una reducció de la qualitat assistencial, la "degradació" dels serveis sanitaris de titularitat pública, l'augment dels temps d'espera i ha "precaritzat" les condicions de treballs dels professionals. Prèviament, s'ha aprovat una altra moció sobre salut presentada per ERC que insta a publicar les llistes d'espera cada sis mesos. Tots els grups ho han avalat excepte PPC i CUP, que s'han abstingut. 






Informació tota i més, hipocresia no

El Parlament ha votat aquest dijous dues mocions sobre salut. En una primera, d'ERC, s'ha aprovat instar el Govern a publicar semestralment les llistes d'espera d'intervencions quirúrgiques i proves diagnòstiques, a més de proporcionar als pacients la data aproximada d'intervenció o número d'ordre dins de la llista d'espera, tal i com recomana el síndic de greuges.

Els partits unionistes donen suport a la moció d’ICV-EUiA que demanava la reprovació de Boi Ruiz


La segona moció, presentada per ICV-EUiA, apostava per reprovar Ruiz, però aquest punt ha estat rebutjat per CiU i ERC. La federació i els republicans també han votat en contra d'aturar la derivació de recursos i pacients a la sanitat privada si els hospitals de titularitat pública no estan al 100% de la seva capacitat i tenen plantes i quiròfans tancats.

Reprovar el conseller català, però no la ministra espanyola veritable culpable de les retallades

Tampoc han avalat recuperar en tres anys els 1.600 MEUR retallats en despesa sanitària de 2010 a 2014, així com la despesa per càpita. Un altre punt que tampoc ha tirat endavant és el que demanava garantir la continuïtat de l'ICS com a entitat íntegrament pública, subjecte al control i gestió administratives, dotant-lo del pressupost suficient i necessari per garantir i mantenir l'activitat assistencial a la que està legalment obligat com a servei públic de salut.