divendres, 11 de juliol del 2014

Mas i Rajoy parlen per concretar una reunió

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que Mariano Rajoy i el president de la Generalitat, Artur Mas, han parlat aquest divendres al matí per telèfon per concertar una reunió en els propers dies. Ha deixat clar que no hi ha data encara i que, tot i que els temes a tractar en la trobada no estan "acotats", el president espanyol mantindrà el seu rotund rebuig a la consulta.

"Han mantingut una conversa telefònica cordial i a partir d'aquí treballarem per concretar una trobada", ha comunicat la vicepresidenta. Sáenz de Santamaría ha destacat que tant Rajoy com Mas
tenen "voluntat" de parlar, però ha subratllat que el president espanyol dialogarà només "dins dels termes de la Constitució" i en funció del que ha expressat la majoria del Congrés. És per això que ha reiterat que el "referèndum d'autodeterminació no té cabuda" i que així se li ha dit sempre al president de la Generalitat.

L'última reunió formal i coneguda que van tenir els dos dirigents va ser el 29 d'agost del 2013. En els darrers dies, Mas i Rajoy s'han culpabilitzat mútuament de no tenir una data fixada per parlar. El president de la Generalitat va dir dijous que havia demanat una reunió a la Moncloa mentre que des de Madrid es deia que no se'n tenia constància.