divendres, 11 de juliol del 2014

Avancem i NECat junts a les properes municipals

Divendres, 11 de juliol de 2014 16:40 h

Les dues formacions presentaran candidatures conjuntes a les eleccions municipals del pròxim maig de 2015


Barcelona (ACN).- Avancem i Nova Esquerra Catalana (NEC) impulsaran una “nova formulació del socialisme catalanista” que presentaran en un acte públic unitari a finals d’agost. L’acte donarà el tret de partida a un nou curs polític en què aquests dos moviments, originaris de les recents escissions del PSC, pretenen retrobar-se, ara ja fora del partit, per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals. El portaveu d'Avancem, Fabián Mohedano, ha destacat que hi ha un full de ruta “compartit” i l'eurodiputat de NEC, Ernest Maragall, ha anunciat que també mantenen converses amb Moviment Catalunya.

Els portaveus d'Avancem i de Nova Esquerra Catalana
© FOTO: ANC


Al PSC li surt el tret per la culata
Les formacions Avancem i NeCat han presentat avui un document on expliquen la voluntat de treballar plegats per la reformulació del projecte socialista d'esquerres, contribuir a la confluència dels partits progressistes i participar al procés del dret a decidir. 
Com a noves formacions, han explicat que creuen en la "regeneració política" i que introduiran en el seu funcionament "noves maneres de fer política. 
En aquest sentit, ambdues formacions han explicat que promouran candidatures conjuntes per als propers comicis electorals per a configurar "majories
progressistes. Ho han explicat en el marc de la primera reunió de representants dels dos moviments després d'aprovar-se el passat 28 de juny un conveni entre les dues organitzacions.
Les escissions socialistes es troben el règim per plantar cara a Navarro i Iceta
L’eurodiputat i fundador de NECat, Ernest Maragall ha explicat que, a més de l’associació entre aquestes dues formacions, que neixen de les confrontacions més sorolloses dels últims temps al carrer Nicaragua, també s’estan produint converses amb “Moviment Catalunya”, la nova organització municipalista que ha impulsat el sector crític del PSC. El portaveu d'Avancem, Fabián Mohedano, ha assegurat que "Comencem un camí, que no està escrit, però tenim clar que serà plegats”. Mohedano ha aprofitat l’ocasió per fer palès l’estat crític del PSC assenyalat que, a partir de setembre, les dues organitzacions es posaran a treballar per "reconstruir l'espai socialista a Catalunya".