diumenge, 27 de juliol del 2014

L'ANC a Merkel: "Senyora cancellera, el 9-N els catalans votaran per la seva llibertat"

26/07/2014

CONSULTA

L'organització independentista estén a Lleida el tercer mural dirigit als líders mundials


Bernat Vilaró


El mural que l'ANC ha desplegat a Lleida dirigit a Angela Merkel


El primer mural es dirigia al president dels Estats Units, Barack Obama (Badalona, 12 de juliol). I el segon, al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i al president del Parlament Europeu, Martin Schulz (Deltebre, 20 de juliol). Avui l'ANC ha estès a Lleida el tercer dels 10 murals que interpel·la els principals líders mundials per internacionalitzar la consulta. I l'ha dirigit a la cancellera alemanya, Angela Merkel.

La frase, escrita en alemany, deia: "Senyora cancellera, el 9-N els catalans votaran per la seva llibertat", acompanyada per una fotografia de Merkel. El mural, de 15 per 30 metres, l'han desplegat avui a la tarda mig miler de persones, i l'ha acompanyat un segon mural on s'hi veia una urna amb la frase "És el temps del Sí Sí".


Els dos murals de l'ANC a Lleida | FOTO: ANC


L'acte s'engloba dins la campanya que l'ANC portarà a terme al llarg de l'estiu, ja que a més de fer simulacres de la 'V' arreu del territori previs a la de la Diada, desplegarà també 10 grans lones amb missatges dirigits a líders mundials. Després d'Obama, Juncker, Schulz i Merkel, els següents murals es dirigiran a François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Roussef, Papa Francesc i Fredik Reinfeldt.

El vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, ha conclòs l'acte, i ha reiterat els tres objectius de l'organització independentista: omplir la 'V de la Diada', aconseguir 100.000 voluntaris i, per últim, obtenir el finançament necessari.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/l_anc_a_merkel_senyora_cancellera_el_9-n_votaran_per_la_seva_llibertat_102067.php