dijous, 10 de juliol del 2014

La Comissió Europea toca el crostó a Espanya per la construcció de la MAT

  Dijous, 10 de juliol de 2014 16:00 h

Brusel·les investiga perquè no s’hauria fet estudis d'impacte ambiental abans de construir la línia de molt alta tensió (MAT)

 

 

 

 

Brussel·les (ACN).- Espanya torna a estar a l’ull de mira per incompliment de la normativa europea. La Comissió Europea ha obert aquest dijous un procediment d'infracció a l'Estat espanyol, segons sosté la CE la construcció de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet s’hauria realitzat sense els estudis mediambientals necessaris establerts per la legislació europea. 

La Comissió expedienta a l'Estat espanyol després de la pregunta parlamentària que va fer l’eurodiputat Ramon Tremosa. 

El govern espanyol té ara dos mesos de termini per respondre i si la resposta no és satisfactòria, la
Comissió Europea passarà a la següent fase, la de l'"avís motivat". Brussel·les aportarà aleshores "proves que s'està incomplint la legislació i que hi ha una infracció”.

Brussel·les "creu que l’Espanya no ha complert les seves obligacions" i ha donat dos mesos a l’Estat per respondre i donar explicacions. Si Espanya fa com si sentís ploure - que ja ho ha fet altres vegades- la CE actuarà en conseqüència i declararà una infracció. La Comissió Europea considera que la construcció de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet pot provocar "efectes significatius en el medi ambient i també en les persones, per la natura i la situació del projecte". L'executiu comunitari adverteix que cal "tenir en compte especialment que la línia elèctrica que transportarà molta més potència creua una de les regions més poblades d'Espanya, l'àrea metropolitana de Barcelona".