dilluns, 14 de juliol del 2014

Joana Ortega: "El 9-N tindrem les mateixes urnes que s'utilitzen al Quebec"

14/07/2014

CONSULTA(REFERENDUM)

La vicepresidenta del Govern reitera que l'esperit de la consulta "no morirà" en cas de no celebrar-se


Bernat Vilaró


La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega


La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat avui que ho té "tot preparat perquè el 9-N poguem exercir el nostre dret a decidir". Ortega ha explicat que les urnes de la consulta seran com les de cartró que s'utilitzen al Quebec (Canadà): "Són d'elaboració ràpida i fàcil, es veu com es van omplint de vots, i esperem que rebossin", ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

"Tenen un cost molt reduït, i estem treballant també en el prototip de les paperetes", ha afegit, abans d'assegurar que negocien per disposar "d'urnes suficients per atendre la consulta". A més, ha reiterat que "el pla B passa per poder expressar el nostre vot. El pla A i B al novembre és votar".

Trobada Mas-Rajoy

"Estem pendents de la data, que esperem que es produeixi aviat, però jo poso l'accent en el resultat, no tant en la data". "Serà una trobada discreta", ha afirmat. "La informació potser es dóna més a posteriori que no pas a priori", ha avisat. A més, la vicepresidenta ha sentenciat que "no anem a Madrid a demana permís, sinó a buscar un consens que ens permeti fer la consulta de la millor manera possible".

"Tenim en compte que la consulta vol conèixer el parer dels ciutadans, cosa que a Mariano Rajoy ni li hauria de sorprendre ni espantar". "El parer del 9-N si no es pot expressar no es mor, segueix. És una decisió que vol prendre del poble, no es mor el 9-N, es pot ajornar la decisió, però és ben viva i ben latent", ha etzibat.

"El desig d’expressar-se per una negativa de Rajoy no s’acaba. La negativa de Rajoy no és una negativa a Mas, és una negativa al poble de Catalunya", ha conclòs Ortega.

Iceta i el PSC

"Celebro que el socialisme català agafi una nova etapa, espero que amb molta fortalesa perquè el país necessita partits forts, i també un PSC compromès", ha dit la vicepresidenta. "Espero i desitjo que aquest PSC ens pugui ajudar a recuperar el debat que va quedar parat sobre la llei electoral", ha declarat.

"Celebro que en Miquel Iceta estigui al capdavant, i desitjo que sigui capaç de reconciliar tot el socialisme català. Aquest nacionalisme del socialisme català ha de quedar vigent", ha emfatitzat. "Vull que el PSC es torni a incorporar en el dret a decidir", ha afegit.

Sobre la pregunta de la consulta que va proposar Iceta, en comptes de la pactada i acordada per les forces polítiques a favor del dret a decidir, Ortega ha remarcat que "el PSC no pot pretendre que fem com si no hagués passat res. Cal fer un esforç i avançar cap aquesta nova majoria que ha de permetre votar el 9-N, però som conscients que hi ha un gran acord parlamentari de partits polítics".

"La pregunta que tenim és fruit del consens". Per això, "el PSC ha de fer un esforç. Demano un pas més endavant al senyor Iceta, que sabrà escoltar un PSC que no és uniforme i que té diferents sensibilitats, com el país", ha conclòs.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/joana_ortega_el_9-n_tindrem_les_mateixes_urnes_que_s_utilitzen_al_quebec._son_facils_de_muntar_i_t_101816.php