dilluns, 14 de juliol del 2014

Un 15% de vot de càstig per a Miquel Iceta

13/07/2014

PRIMARIES AL PSC

1.435 persones no li han donat suport i han decidit votar en blanc, tal com demanaven veus del sector crític


Xavier Lladó



Miquel Iceta, després de ser ratificat nou primer secretari del PS?



Miquel Iceta ha rebut avui un 15% de vot de càstig del PSC. 1.435 persones no li han donat suport i han decidit votar en blanc, tal com demanaven algunes veus del sector crític com Montserra Tura. Hi ha hagut 72 vots nuls.

A banda, el PSC ha confirmat avui l'evidència en una jornada electoral oberta a la militància: Miquel Iceta és el nou primer secretari de la formació. Era l'únic candidat i
ha obtingut el 85% dels vots en una jornada amb una participació notable, al voltant del 46%.

El flamant primer secretari ha comparegut per valorar les xifres. Iceta s'ha fet esperar fins passades les deu de la nit i ha enviat un missatge d'agraïment i de plantar cara al futur.

"Avui el PSC ha decidit que jo sigui la persona encarregada del liderar el partit. Em prenc aquest vot en un sentit de responsabilitat. Molts socialistes ens han dit que ens hem de posar en marxa"." Iceta s'ha felicitat per les dades de participació i ha assegurat "que el PSC ha parlat en un procés amb total transparència".

La jornada electoral s'ha desenvolupat sense incidències entre les 10 i les 20 hores, i els militants i membres de les joventuts del partit han pogut votar en 155 meses electorals repartides pel territori català.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/un_15_de_vot_de_castig_per_a_miquel_iceta_101814.php