dimarts, 8 de juliol del 2014

Homs: “Ja li enviaré a Monago el que gastem en les ambaixades de playmobil”

08/07/2014

El govern recorrerà la sentència de l’Audiència Nacional pel setge al Parlament l'any 2011

Pep Lloveras (Barcelona)


El conseller de la Presidència, Francesc Homs


Francesc Homs ha respost avui al president d’Extremadura, José Antonio Monago, les acusacions que va fer sobre per què Catalunya no podia rebaixar els impostos i el seu territori sí. Monago va dir que era producte de la despesa de la Generalitat en ambaixades i s’hi va referir en to despectiu. “Ja li enviaré a aquest senyor el que gastem en les ambaixades que ell anomena de playmobil. I puc assegurar que està molt lluny del que diu que li costarà la rebaixa fiscal”, ha indicat amb ironia el portaveu i conseller de la Presidència després del consell executiu d'avui dimarts.
Així mateix, Homs ha informat que el govern presentarà un recurs en contra de la sentència que ahir va absoldre els 19 acusats d'un delicte contra les institucions de l'Estat pel setge a la cambra catalana el 2011. “Respectem la posició del jutge, però no la compartim. Fets com els d’aquell dia no s’han de repetir. Hi ha coses que no haurien de passar i que no estem disposats que passin”, ha assenyalat la mà dreta d’Artur Mas. D’aquesta manera, el govern s’afegeix a la Fiscalia de l’Audiència Nacional i al Parlament en la disconformitat amb la sentència judicial.
D’altra banda, Homs ha valorat “positivament” que el futur primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi assegurat que votaran a favor de la llei de consultes, malgrat que no remin a favor del procés sobiranista. “Considerem que això suma i és un fet que destaquem”, ha dit. Fins ara els socialistes catalans no havien mostrat aquesta predisposició amb claredat.
Per últim, el govern ha aprovat la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei sobre l'ordenació de cossos i escales d'adscripció exclusiva a l'Agència Tributària catalana (ATC). Aquest és el primer tràmit, segons ha explicat Homs, de la futura llei que unificarà en un únic text legal totes les normes de regulació i especificitats pròpies del personal de l'ATC, de cara a la seva posta en marxa a ple rendiment.