dissabte, 12 de juliol del 2014

Graupera: "El progrés d'Espanya depèn que la consulta es pugui fer"

12/07/2014

POLITICA

El periodista afirma que "Mas ha de demostrar que pot complir amb la pregunta i que per tant podrà complir amb la resposta"


Xavier Lladó



El periodista Jordi Graupera a Rac1


El periodista Jordi Graupera considera que "el progrés d'Espanya depèn que la consulta es pugui fer amb la pregunta pactada per dos terços del Parlament". "És l'única manera d'aturar l'arbitrarietat dels poders públics i els grups i interessos que els controlen en favor de la unitat d'Espanya", assegura; és una política que ha comportat desastres com "la desconnexió de València i Barcelona, entre elles i amb el mercat europeu o l'abandonament del port de Barcelona. Els veu com el resultat d'una "lluita atàvica per rendibilitzar la subordinació política, assegura. Les elits catalanes, que s'ha vist beneficiades, han callat. "Favors a canvi de silenci" d'una classe que ara defensa un estatus oficial per Catalunya. Graupera ho explica en un article a la Vanguardia.

L'arbritrarietat que ha governat Espanya és el principal desastre.
"Les energies dedicades durant 150 anys a un encaix entre la subordinació i la col·laboració han estat malgastades perquè entrar en el joc espanyol és entrar en un intercanvi d'arbitrarietats sense garanties", opina el periodista, que posa com a exemple "les infraestructures d'aquests 35 anys: un sistema car, ineficient i corrupte, la lògica del qual només es justifica per una idea mística de la unitat d'Espanya".

Graupera afirma que és clau que Mas posi les urnes a les escoles, "sobretot si vol legitimitat interna". El president "ha de demostrar que pot complir amb la pregunta i que per tant podrà complir amb la resposta", ja que desobeir l'arbitrarietat de l'Estat, (tan legalista com falsa i prevaricadora), "és l'única manera civilitzada i oberta de mostrar un amor autèntic per l'estat de dret, la democràcia i la dignitat de la dissidència". Si ens pleguem a aquesta Espanya la condemnem a ser així, sentencia Graupera.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/graupera_el_progres_d_espanya_depen_que_la_consulta_es_pugui_fer_101786.php