dimarts, 22 de juliol del 2014

El govern, davant la reunió: “Al diàleg no se li poden posar condicionants”

22/07/2014

CONSULTA

Homs remarca que Mas anirà a la cimera amb Rajoy “a parlar de tot” i amb l’aval de les eleccions del 2012


Pep Lloveras (Barcelona)




El president Artur Mas, adreçant-se avui a la reunió del consell executiu








Davant la reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas el dimecres 30 de juliol a la Moncloa, el govern s’ha mostrat disposat a “parlar de tot”, però també ha demanat que el president espanyol tingui el mateix tarannà. “Al diàleg no se li poden posar condicionants previs”, ha indicat aquest migdia el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, en referència a una hipotètica negació de la consulta sobiranista del 9 de novembre. “Si un està amb l’ànim de dialogar, no pot haver-hi aprioris. Nosaltres no posarem cap condicionant. Hem estat transparents i clars”, ha afegit la mà dreta de Mas després del consell executiu de cada dimarts.
Homs no ha volgut valorar el fet que Rajoy es reuneixi abans –dilluns vinent- amb el nou líder del
PSOE, Pedro Sánchez, per pactar la resposta a la demanda sobiranista de la Generalitat. “No volem especular. Ignorem què acordaran”, ha incidit el dirigent de CiU, que ha remarcat que Mas assistirà a la cimera amb Rajoy amb l’aval de les eleccions del novembre del 2012, quan els catalans van donar una àmplia majoria a favor de la consulta. L’última trobada pública entre els dos presidents va ser el 20 de setembre del 2012, que va finalitzar sense cap acord sobre el pacte fiscal i que va desencadenar la situació actual.
Sobre la compra de Catalunya Caixa
Sobre la compra per part del BBVA de Catalunya Caixa, Homs ha admès que no els agrada que els centres de decisions es desplacin del Principat, però per altra banda ha subratllat que l’operació “il·lustra una gran confiança en l’economia catalana”. “Hem estat neutrals i la realitat ha anat com ha anat”, ha comentat, reconeixent que és una “pèrdua” que “no entusiasme”.