dimarts, 22 de juliol del 2014

Garci: "Sembla que es pot ser nacionalista català, però no espanyol"

22/07/2014

ESPANYOLISME

El director de cinema assegura que quan parla del projecte independentista de Mas, s’enrecorda de "L'home que va matar a Liberty Valance"


Alèxia L. Ferret


El director de cinema José Luis Garci



El director de cinema José Luis Garci ha assegurat que "sembla que es pot ser nacionalista català, però no espanyol". Garci ha signat el manifest espanyolista ‘Libres e iguales’ perquè “ l’he vist breu i, sobretot, molt clar i senzill". "No vaig poder anar a l'acte que es va organitzar perquè vaig ser fora, però hagués estat un honor haver-hi participat”, ha afegit.

En una entrevista al diari ‘ABC’, el director de cinema està convençut que “no fa falta haver
estudiat a Harvard per saber que, d'aquí a sis mesos, la situació serà moguda i incòmoda”, en al·lusió a la consulta catalana. A més, ha afirmat que ja s'esperava que el procés sobiranista arribés tan lluny. “Es veia venir en els seus discursos i en les seves accions. Això va cada vegada a més. Té una tendència creixent”, ha indicat.

Per acabar, també ha parlat sobre els nacionalismes. “Crec que mai ha estat bé. Això és opinable. És curiós. Crec que el nacionalisme és un món petit i estret. Cadascú pot pensar el que vulgui, però sense sortir de la legalitat”, ha apuntat. Segons Garci, quan algú li parla del projecte independentista de Mas s’enrecorda de "L'home que va matar a Liberty Valance", un film on James Stewart i John Wayne plantaven cara al grup de bandolers liderat per Valance.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/garci_sembla_que_es_pot_ser_nacionalista_catala_pero_no_espanyol_101979.php