dilluns, 14 de juliol del 2014

Camacho i Fernández Díaz, coaccions a Mas

Dilluns, 14 de juliol de 2014 16:10 h

Alertes i avisos de la popular i el ministre al president Mas perquè acati les lleis i no traspassi línies vermelles.


La por a la democràcia del PP es fa més evident a mesura que s’acosta la data de la Consulta i les alertes i avisos al president Mas per part dels populars  abans de la reunió amb el president espanyol parlen d’un no sonor per part de Rajoy que sentenciarà la tercera via definitivament. Avui Sánchez-Camacho ha indicat a Mas que ha de dialogar amb Rajoy sobre els problemes reals perquè la  consulta el 9-N "només preocupa a una part minoritària de Catalunya" i l'avisa que no permetrà "cap xantatge" sobre la consulta. El ministre d’Interior, Jorge, Fernández Díaz també ha avisat Mas que la sobirania nacional és una "línia vermella" que "no es pot negociar" amb l'Estat. 







Mas un xantatgista, segons Camacho

La líder dels populars a Catalunya ha emplaça el president a "respectar les lleis i la sobirania democràtica de tots els espanyols" i l’ha advertit que el govern de Rajoy no cedirà a "cap xantatge" sobre la celebració de la consulta del 9 de novembre. La presidenta dels populars ha afirmat que "el futur d'Espanya el decideixen tots els espanyols i no només una part", i ha exigit a Mas que actuï amb "lleialtat" quan es reuneixi amb Rajoy. "Mas ha de plantejar qüestions que interessin a la societat, no a Junqueras, Homs i Forcadell", ha assenyalat.


Catalunya i la llei de la selva


Fernández Díaz ha assegurat que en la propera trobada entre els presidents Artur Mas i Mariano Rajoy "hi ha marge per a negociar i parlar", però ha avisat que la sobirania nacional "no és negociable". "Hi ha línies vermelles que no es poden traspassar", ha insistit. El ministre confia que "s'imposarà el sentit comú" i que el Govern "no plantejarà iniciatives il·legals", perquè al món civilitzat, ha dit, "al marge de la llei, hi ha la llei de la selva", on "qui guanya és el més fort, no qui té més dret", ha remarcat. El ministre ha lamentat que Rajoy s'assabentés d'una decisió "tan greu" com el referèndum a través dels mitjans de comunicació.