dilluns, 14 de juliol del 2014

Més policia espanyola innecessària a Catalunya

Dilluns, 14 de juliol de 2014 17:55 h

Fernández Díaz presenta la nova fornada d’agents destinats a Catalunya i amplia la gran família de la policia espanyola que, segons ell, garantitza la unitat d'Espanya 








El ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz ha presentat avui 104 nous agents de la Policia espanyola destinats a Catalunya, i ha insistit que el 50% la nova promoció policial es destinarà a terres catalanes.

 Malgrat que al Principat la presència de forces de seguretat espanyoles és molt superior a les necessitats del servei que tenen assignat per competències, any rere any es perpetua una tendència incremental d’aquests efectius innecessaris què l’estat utilitza com a servei d’informació per controlar els riscos que suposa la societat catalana per a la supervivència de l’Estat. 

De fet, el director general de Policia, Ignacio Cosidó, ha deixat clar que
l’acte d’avui es tracta d’una demostració de força a l’estil més primari quan ha assegurat que la missió de la Policia espanyola és fer respectar la Constitució, recordem també que el ministre va assegurar el passat mes de març que la policia espanyola és una gran família que garantiza la unitat d'Espanya.

La seguretat d’Espanya indissociable de la de Catalunya

El ministre ha justificat la presència de més policia espanyola pel “compromís del Govern Espanyol amb Catalunya”, i ha destacat la funció de la Policia Nacional “en la garantia dels drets i llibertats de la ciutadania”. Cosidó ha dit que la seguretat d’Espanya és indissociable de la seguretat a Catalunya i que l’Estat no fallarà a la Constitució, fent una referència clara a la voluntat catalana d’exercir el dret a decidir.

Un acte “institucional” de demostració de força

A l’acte no hi ha faltat el planter de cares de l’unionisme i la recentralització. A més del Ministre de l’Interior, l’acte ha comptat amb la intervenció  de María de los Llanos de Luna i amb la presència de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, d’Alberto Fernández Díaz, líder dels populars a Barcelona i germà del Ministre i el socialista i Exministre Celestino Corbacho.