dimarts, 29 de juliol del 2014

Anasagasti: "Pujol destrossat, però el rei encimbellat"

29/07/2014

"Tots els que legítimament i amb raó critiquen Pujol, perden autoritat moral per fer-ho si no fan el mateix amb Joan Carles I", afirma el senador del PNB

 

Lluís Bou


El senador del PNB Iñaki Anasagasti


El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha denunciat avui que existeix una doble vara de medir respecte a l'expresident Jordi Pujol i al rei Joan Carles I. Al seu entendre a Pujol se l'ha "destrossat" i al monarca espanyol se l'ha "encimbellat" fins al punt que representarà el govern espanyol en la presa de possessió de Juan Manuel Santos el 7 d'agost com a president de Colòmbia.


"El rei aquí segueix amagat i amb tots els honors quan es nega a donar compte del patrimoni acumulat en aquests quaranta anys. Intocable i impune. Pujol, tocable i no impune, sobretot per als qui el volen destrossar personalment i en la seva obra. El rei, aforat i intocable
"Per això és bo recordar el que va passar l'any passat quan es van trobar comptes [de Joan Carles I] a Suïssa, herències no declarades i opacitats diverses. La justícia no va actuar. L'agència
tributària no va actuar. Les Corts no van actuar perquè no se'ns va deixar preguntar res sobre aquest assumpte. La premsa va deixar estar el cas". 
"Se sospita que el compte a Andorra de Pujol no només procedeix d'una herència del seu pare sinó ha estat alimentat aquests anys. Tant de bo s'investigui i s'arribi al fons de la qüestió. Però, d'on neix el riquíssim patrimoni del rei valorat en gairebé 2.000 milions d'euros com va relatar el New York Times?". 
"Molt malament el que ha fet Pujol, però, ¿i el rei que prepara el seu viatge a Colòmbia per representar al govern en la presa de possessió de Santos? Per què aquesta doble vara de mesurar?", es pregunta Anasagasti en un article al seu blog.

Segons Anasagasti, tots els que legítimament crítiquen ara Pujol perden tota legitimitat moral si no fan el mateix amb Joan Carles I.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/anasagasti_pujol_destrossat_pero_el_rei_encimbellat_102110.php#