divendres, 13 de juny del 2014

Reyes i Cabrera: "Ens indigna el menyspreu crònic per part d'Espanya"

13/06/2014

INDEPENDÈNCIA

El president de 'Súmate' i el de 'Altres andalusos' asseguren que "l’alternativa de continuar integrats a Espanya, no és atractiva"


Nerea Rodríguez



Eduardo Reyes i Lluís Cabrera



El president de la plataforma independentista castellanoparlant ‘Súmate’, Eduardo Reyes, i el president de ‘Altres Andalusos, Lluís Cabrera, han realitzat el pròleg del llibre “Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible” (Ediciones Invisibles), dels doctors en Economia Modest Guinjoan, Xavier Cuadras Morató i Miquel Puig. En aquest pròleg, Reyes i Cabrera es mostren “indignats” pel “menyspreu crònic cap als valors que encarna Catalunya, així com per l’empobriment a la qual la sotmet Espanya”.

I asseguren que “el sentiment que ens provoca el tracte deparat per l’Estat espanyol és transversal, no es correspon amb ideologies, no distingeix entre orígens ni llengües. Afecta a la dignitat de tota la
comunitat catalana i considerem que tenim dret a la oportunitat de millorar l’Estat del benestar”. Tots dos manifesten que “ens preocupa el benestar i el progrés econòmic i social dels nostres fills i néts”.

Reyes i Cabrera opinen que una Catalunya independent ha de ser “un Estat amb vocació europeista, amb una economia competitiva, millorable en el context econòmic global; un Estat del benestar desenvolupat; un Estat amb unes infraestructures de qualitat, planificades i gestionades amb criteris d’eficiència; un Estat amb capacitat de decisió i amb capacitat per a gestionar els recursos que genera, sense dèficit fiscal i amb personalitat pròpia en el concert de les nacions”.

Així, el nou Estat català “podria arribar a ser similar a països europeus avançats de dimensions semblants”, com Àustria, Dinamarca, Bèlgica, Finlàndia, Noruega, Països Baixos, Suècia o Suïssa. Per aquest motiu, deixen clar que “una Catalunya independent no només seria econòmicament viable, sinó que, sent capaços de gestionar la sobirania, es podria millorar el nivell de vida dels catalans gràcies a un major competitivitat de les empreses i gràcies a unes polítiques socials avançades i uns serveis públics de qualitat”.

A més, adverteixen que “l’alternativa, continuar integrats a Espanya, no és atractiva, ni per projecte de país (inexistent), ni pel tracte que l’Estat ens depara, ni molt menys per saber administrar adequadament els recursos”. I afegeixen: “Que Catalunya doni el pas cap a la seva sobirania no garanteix que les coses funcionin automàticament bé. Però el que sí garanteix és que els catalans tindrem la oportunitat d’administrar-nos”.

Finalment, conclouen: “També cal deixar clar que, si actuant com a locomotora d’Espanya, Catalunya s’ha situat en una bona posició, actuant de motor de sí mateixa, el nostre potencial seria, sens dubte, molt gran”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/reyes_i_cabrera_ens_indigna_el_menyspreu_cronic_per_part_d_espanya_101261.php